Kategoriarkiv: Energi og barer

Müsli

Prøv denne dejlige müsli. Det er ikke svært, kun svært vanedannende.

Tag en stegepande eller en wok. Hæld en god sjat honning i og lad det smelte. Når honningen er stopppet med at “bruse” hælder du havregryn, korn og kerner så som solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, chiafrø, hampefrø, sesam eller hvad du lige har i skabet. Kom også gerne nødder i.

Nu skal det hele vendes i den varme honning. Det skal vendes meget, OG lidt endnu og så lidt mere. Når havregrynene er ved at blive gyldne af honningen og varmen så hælder du det i en bradepande med bagepapir og lader det stå på køkkenbordet. Når det så er kølet af, så hælder du tørret frugter i, så som rosiner, tranebær, ananas, mango. Du bestemmer.

Gem din müsli i en egnet beholder og nyd den hver morgen.

God fornøjelse og velbekomme

Granola bar med hampefrø

Granolabar med hampefrø 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

100 gr ristede hampefrø

25 gr. Chia frø

2½ dl. Havregrød

60 gr. Kokosmel

120 gr. Peanuts eller ristede pekannødder

120 gr. Tranebær tørrede

Lidt salt hvis man bruger pekannødder

70 gr. Peanut butter

70 gr. Kokosolie

100 gr. God mørk chokolade

Havregrød puttes i en røreskål sammen med de andre ingredienser. Nu skal der røres til du har en ensartet masse.

Hæld massen ud på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir ovenpå. Rul massen ud til en tykkelse på ca. 1½-2 cm.

Når det har stået på køl i en times tid kan du skære barerne i passende størrelser. De er lidt klistrede. Mens de stadig er kolde kan du overtrække dem med chokolade.

Opbevar dem i en egnet beholder og helst på køl.

Mængderne passer cirka. Prøv dig frem til de mængder du finder bedst.

God fornøjelse og velbekomme.

Ingefær shot

20160315_142259

#ingefærshot

Så har jeg lavet en ny energi,  #sygdomholddigvæk drik. Den er meget frisk og lidt kradsbørstig, men prøv den.

Du skal bruge

4 økologiske citroner

1 knold frisk ingefær

2 æbler

Honning efter behag

1 sjat vand

Tag en skrællekniv og skræl det yderste lag af citronerne. Ikke det hvide,  kun det gule. Tag derefter en skarp kniv og skær det hvide lag af,  således du kommer ind til selve citronen. Smid det gule og selve citronerne i en glasblender. Skræl ingefæren og put den ned i blenderen. Skræl også æblerne og fjern kærnehusene. Put også disse i blenderen. Kom honning og en sjat vand i blenderen og blend til en jævn glat masse. Smag til om der skal mere honning eller ingefær i.

Nogle kan godt lide at drikke den som en smoothie, men jeg vil helst sigte den, så jeg får en juice konsistens.

Prøv dig frem. Tag en sjus om morgenen og du vil få en perfekt dag.

Prøv det.

Velbekomme

Energi bar

20160125_152845

Hermed endnu en opskrift som du bare må prøve. Det er en energi bar med kun naturlige sødestoffer. Ikke noget med raffineret sukker og andet stads. Mums

Ingredienser

700 gr. Svesker

90 gr. Kokosmel

140 gr. Pistacienødder

200 gr. Hasselnød

150 gr. Solsikkekerner

120 gr. Havreklid

Saft af én appelsin

200 gr. Smeltet honning

God mørk chokolade til pensling.

Start med at blend svesker, nødder og kerner, til en konsistens du kan lide. Bland kokosmel, havreklid saft og honning i skålen og ælt det godt. Det er en god, dejlig klistret masse.20160125_134753

Tag en god klat og læg den på et stykke bagepapir og endnu et papir ovenpå. Start med at presse og rul herefter massen til den har en tykkelse på ca. 1½ cm.20160125_135635

Jeg gør det, at jeg skærer kanten til med en pizzaskærer, således at jeg får en lige kant. Det jeg skærer fra ruller jeg ud igen, så der ikke går noget til spilde.

Bag massen i ovnen ved 185 grader i ca. 9 minutter. Den må godt blive lidt brun i kanter og overflade, det fremhæver blot smagen.

Når de kommer ud af ovnen, skæres de i passende stykker, (35 stk. á ca. 45 gram). Lad dem være samlet efter udskæringen. Fordel nu chokoladen på der varme barer. Vent i cirka 2 minutter. Tag en paletkniv og fordel den nu smeltede chokolade over barerne. Nu kan du rykke barerne lidt mere fra hinanden, således at chokolade kan drive lidt ned af siderne.

Prøv dem. Det er en energi bar der er fuld af gode sager. Brug dem til madpakken, sport, mellemmåltidet eller bare for sjov.

Madloving crunchy Müslibar

Müslibar

Alle har behov for et mellemmåltid. Et mellemmåltid skal give energi og sikre os at vi ikke bliver for sulten inden næste hovedmåltid. Mellemmåltidet må gerne være lidt sødt, da det søde er lig med energi (vores urinstinkt). Mine crunchy müslibarer er fyldt med kostfibre, prøv dem.

Ingredienser

300 gr. Havregryn

60 gr. Soltørrede tranebær

80 gr. Tørrede abrikos

60 gr. Solsikkekerner

80 gr. Rosiner

20 gr. Hørfrø

60 gr. Sirup

140 gr. Honning

375 gr. Kondenseret mælk

Alle de tørre dele puttes i foodprocessoren og køres for høj
hastighed indtil de tørrede frugter lidt finddelt. Hældes i en skål. Tilsæt sirup og blød honning og rør det godt sammen. Tilsæt den kondenserede mælk og rør det til en ensartet masse.

Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir. Læg evt. et stykke bagepapir ovenpå og få massen fordelt så den er ca. 1½ cm. Høj over det hele. Tag det øverste bagepapir af og bag müslien i ca. 7 minutter ved 220 grader.

Tag pladen ud og lad den afkøle. Skæres i passende størrelser og serveres. Man kan dekorere eller pensle dem med smeltet chokolade inden servering.

Kan gemmes i lufttæt bøtte. Husk at lægge bagepapir imellem hver lag.

Energi Booster

I denne kolde årstid, er det vigtigt at vi holder os sunde. Ét af mine tips er en super energi booster, der ikke alene giver energi, men også er antiinflamatorisk og godt for immunforsvaret.
Følgende fremgangsmåde bruger du:
20160105_194202
Du tager nogle citroner, (jeg bruger altid økologiske). Skrub dem og 20160106_171505skær dem i kvarte. Blancher citronerne (kommes i kogende vand), og koges derefter møre. Lad nu hele herligheden afkøle og blend derefter det hele. Sigt urenheder væk og gem koncentraten i en
egnet beholder.
Denne citron koncentrat kan bruges som limonade (blandes med vand og sukker) .
Køb dine økologiske varer her.
Til boosteren tager du noget af koncentraten og blender den med masse af frisk ingefær og honning.
God og sund fornøjelse
20160106_172328