Nachos med kylling

Nachos med kylling. 

11427400_106365029762615_1264322229_n

Min søn fandt denne ret på nettet en dag. Vi lavede den sammen og det smagte vildt godt.

Du skal bruge:

4 personer

Nachos (du kan lave dem selv, men vi købte dem)

3 stk. kyllingebryst

chilipulver, hvidløgspulver, salt

BBQ sauce (det kan du lave selv, men det købte vi også)

LøgNachos2

Bacon

Tomat

Rødløg

Persille

Cheddar

Mozzarella

Avocado

Cremefraiche

Start med at stege bacon i ovnen til det er sprødt (190 grader i ca. 13 minutter).

Skær kødet i tern og steg dem på en pande i lidt olie. Når de har fået lidt farve tilsættes lidt salt, lidt hvidløgspulver og lidt chili. Efter et par minutter tilsætter du BBQ saucen og steg endnu et par minutter.

Du tager nu et ildfast fad og starter med at lægge nachos, herefter kød, så ost, løg, tomat, persille og bacon. Gentag dette en gang mere. Sæt fadet i ovnen i 180 grader i ca. 15 minutter. Nachos1

Imens dækker du bord og du tager avocadoen og skær den i skiver.

Tag fadet ud af ovnen og drys med avocado og cremefraiche

Velbekomme og god fornøjelse.

 

 

 

Økologisk Kylling

Mange har prøvet det. Mange har undladt at gøre det. Mange kan se det er en god idé. Jeg taler om at købe økologisk fjerkræ.

Salget af økologiske produkter er i fremgang, men når det kommer til kød, så er vi mange der synes det er for dyrt.

Jeg stod, den anden dag, og kiggede ned i køledisken med fjerkræ. Jeg valgte en økologisk kylling på 1.400 gram til 125 kroner. Umiddelbart er det meget dyre for fjerkræ end hvad konventionelle kyllinger koster. Men i forhold til godt konventionelt oksekød, er det ikke så stor forskel. Vi er bare blevet vant til at kyllinger ikke må koste noget.

Jeg tilberedte kyllingen i ovn, på rodfrugter, serveret med nogle dejlige stegte kartofler og en kold dressing. Nøj det smagte godt. Kødet var fantastisk og der var nok til 4 personer. Kødet var saftigt og mørt. Det er ikke sidste gang jeg køber økologisk fjerkræ og jeg kan kun anbefale andre om at gør det samme.

Opskriften er her:

1 økologisk kylling

3 gulerødder

1 squash

250 gr champignon

700 gr. kartofler

Olier, salt, dit favorit krydderi,

Cremefraiche eller græsk yoghurt.

Tag og skræl og snit alle grøntsagerne i mundrette stykker. Læg dem i et ildfast fad, som du har beklædt med bagepapir. Vend lidt olie og salt i .

Kyllingen krydres med salt og dit ynglings kryddeØkokylling3ri. Læg kyllingen, med brystet ned af, på grøntsagerne og kast fadet i ovnen ved 225 grader i 20 minutter. Imens rengør du kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i vand i 15 minutter, således de kan udtrække noget af stivelsen.

SkØkokylling2ru herefter ned til 180 grader og vend kyllingen, således at brystet vender opad. Gi den ca. 35 mere. Den skal være dejlig mør.

Herefter lægges kartoflerne i en bradepande og vendes med olie og salt og sættes ind i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Bestpotatoe

Tag cremefraichen og vend den med krydderier.

Velbekomme og god fornøjelse.

Økokylling1

Nutella – chokolade spread

20160321_131307

Her er en dejlig opskrift på hjemmelavet Nutella eller chokolade creme.

Jeg brugte

400 gram hasselnødder

300 gram god mørk chokolade

1 1/2 ds kondenseret mælk

100 gram honning

Rist hasselnødderne i ovnen ved 170 grader i 12 minutter. Lad dem køle af. Jeg brugte hasselnødder med skal, men det vil nok være bedre med afskallede nødder.

Kom nødderne i en foodprocessor og blend dem i laaaaang tid. Stop blenderen engang i mellem og skrab ned fra siderne og blend videre. Først bliver nødderne til smulderdej.  Så bliver de til en klistret masse og til sidst bliver de endelig til en flydende masse. Det tager meget lang tid. Så vær tålmodig.

Imens kan du smelte chokoladen over vandbad sammen med honning. Når det næsten er smeltet, tilsætter du den kondenseret mælk.

Denne blanding kommer du ned i foodprocessoren når nødderne er flydende. Blend til du har en homogen masse.

Hæld det på glas og nyd det på et godt brød. Det kan du faktisk finde opskrift på, på min side.

20160321_131349God fornøjelse

Velbekomme

Rejer indbagte i Orly dej

Indbagte rejer

20160319_185601

Disse lækre rejer er nok ikke de sundeste, men de er dælme gode. Frisklavet og sprøde er de stærkt vanedannende. Prøv dem.

Opskriften på dejen, giver en for stor mængde, men det er svært at lave mindre. Du kan gemme dejen en dag eller to i køleskabet, men “luften” går lidt af dejen. Du kan bruge dejen til alt indbagt, så som løgringe, kyllingestykker, grønsager m.m.

Du skal bruge:

250 gr. Mel

1 æg

2 dl. Øl

1 dl. Lunken vand

½ dl. Olie

Salt og sukker

2 piskede æggehvider

Rejer

Rapsolie

Mel, æg, øl, vand, olie samt salt og sukker piskes sammen til en glat dej. Hviler 1 time, hvorefter de stiftpiskede hvider vendes i.

20160319_172516

 

 

 

Rejer dyppes i dejen og friteres i masser af olie.

Prøv dem sammen med thai-mad.

Velbekomme

 

 

Asiatisk lyn wok med oksekød

20160319_174905

Jeg er meget begejstret for det asiatiske køkken. Jeg synes de virkelig formår at udnytte råvarerne på en enestående måde. Deres måde at sammensætte smagene på fascinerer mig meget.

Jeg har lavet denne ret, som jeg synes du også skal prøve. Det sværeste ved det asiatiske køkken er faktisk, alle de fine udskæringer det kræver. Alle ingredienser skal skære i tynde juliene, hvilket betyder tynde ensartede strimler. Dette gøres fordi, man lyn steger retterne. Det kaldes også “STIR FRY”. Wokken, som tidligere har været hvermands eje, men som er kommet lidt ud på et “not trendy” niveau, er konstrueret således at siderne på wokken bliver pokkers varme. Det udnyttes til at slynge ingredienserne rundt på siderne. Derfor “stir fry”.

Jeg brugte følgende ingredienser til denne dejlige ret:

4 personer

300 gram oksefilet (eller andet mørt kød)

75 gram peanuts

½ dl olie

200 gram sukkerærter

50 gram babymajs

½ squash

2 gulerødder

75 gram spidskål

2 stk. forårsløg

30 gr. frisk ingefær

1 rød chili

½ dl fish sauce

½ dl. soja

½ dl. Ris eddike (eller anden eddike)

Salt, sukker

Olie til stegning.

Tag en blender og blend peanuts og soja. Skær kødet i tynde strimler og vend dem med soja/peanuts blandingen. Lad det trække imens du skære Gulerødder, kål, forårsløg og ingefær juliene (tynde strimler).

Varm din wok op med olie og lyn steg kødet i ca. 3 minutter. Tag kødet op og sæt det til side. Lyn steg grønsagerne på skift. Tilsæt kødet fra tidligere, sammen med saft/marinaden der er ved kødet.

Tilsæt fish sauce, soja og eddike og kog godt igennem. Smag til med salt og rørsukker.

Server med nudler og måske indbagte rejer, (den opskrift kan du også finde her på min blog).

God fornøjelse

Velbekomme

Ingefær shot

20160315_142259

#ingefærshot

Så har jeg lavet en ny energi,  #sygdomholddigvæk drik. Den er meget frisk og lidt kradsbørstig, men prøv den.

Du skal bruge

4 økologiske citroner

1 knold frisk ingefær

2 æbler

Honning efter behag

1 sjat vand

Tag en skrællekniv og skræl det yderste lag af citronerne. Ikke det hvide,  kun det gule. Tag derefter en skarp kniv og skær det hvide lag af,  således du kommer ind til selve citronen. Smid det gule og selve citronerne i en glasblender. Skræl ingefæren og put den ned i blenderen. Skræl også æblerne og fjern kærnehusene. Put også disse i blenderen. Kom honning og en sjat vand i blenderen og blend til en jævn glat masse. Smag til om der skal mere honning eller ingefær i.

Nogle kan godt lide at drikke den som en smoothie, men jeg vil helst sigte den, så jeg får en juice konsistens.

Prøv dig frem. Tag en sjus om morgenen og du vil få en perfekt dag.

Prøv det.

Velbekomme

Minestrone suppe

Minestrone

Det er ikke helt forår endnu, så hvad varmer bedre en en dejlig suppe. Denne her kørte vi på mit arbejde med stor succes.

Her er opskriften til 4 personer.

50 gr. bacon

50 gr. løg

50 gr. persillerod

50 gr. knoldselleri

100 gr. gulerod

lidt salt

130 gr. kartofler

5 dl vand

1 porre

200 gr. kogte hvide bønner.

Skræl alle grøntsagerne og riv dem groft. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skær porren i skiver.

Steg bacon i en varm, tør gryde. Når det begynder at få farve. tilsætter du de revne grøntsager. Sauter et par minutter. tilsæt vand og kartoffeltern. Når kartoflerne næsten er færdige tilsætter du de kogte bønner og koger videre til kartoflerne er møre. Tilsæt porre skiverne og kog i yderlig 3 minutter.

smag til med salt og peber.

Velbekomme

Scones

Scones

Scones. Ja… Enten er man til dem eller også så er man ikke. Jeg lavede disse på mit arbejde forleden. Det er en fantastisk nem opskrift, så derfor udgiver jeg den her.

Har du lyst til at prøve dem så værsgo

Du skal bruge:

  • 225 gram mel
  • 50 gr, usaltet smør
  • 1 spsk bagepulver
  • 25 gr. rørsukker
  • 125 ml. kærnemælk

Smuldr eller kør mel og smør på en foodprocessor, til det ligner brødkummer. Kom rørsukker og bagepulver i og rør det sammen. Tilsæt nu kærnemælken og ælt til du har en glat og ensartet dej.

Nu kan du forme den som en rund pandekage, på ca. 1½ cm tykkelse og forskær den i 6 stykker, som på billedet, eller du kan forme den til 6 små brød.

Bag dem i ovnen ved 220 grader i 13 minutter (cirka).

Velbekomme

 

Kyllingebryst med krydderurter og sauteret grønt

12519611_585345298294535_1693871797_n

Her er endnu en let og lækker ret, som sagtens kan laves på en time.

Det store trick her, er tilberedningen af kyllingbrystet. Mange her tendens til at vold stege deres kylling. Vi skal naturligvis være omhyggelig med ikke at servere rå kylling. Men det må heller ikke komme helt over i den anden grøft, hvor man får en meget dårlig spise kvalitet.

Til denne ret til 4 personer skal du bruge:

4 stk. kyllingbryst

1 bundt persille (bred eller krus)

1 bundt salvie

salt og lidt olie

500 gr. frisk båndpasta (vælg den du bedst kan lide. Jeg skal nok komme med opskrift senere på hvordan du laver din egen båndpasta)Grøntsager2 Squash

1 stk. porre

½ Squash

½ Aubergine

3 gulerødder

4 små eller 1 stor peberfrugt

2 tsk. hvidløgspuré 

lidt svampe

Olie, salt, tørret oregano

En lille sjat fløde

Start med kyllingbrysterne. Gnid dem god med groft salt og læg dem i et ildfast fad. Tag krydderurterne og hak dem fint. Bland dem evt med lidt olivenolie og fordel det over kyllingerne. Put dem i en 100 grader varm ovn. Julienne grønt

Skær alle dine grønsager i julienne, som du kan se på billedet her.

Tag en stor stege pande, en wok eller en gryde og varm den med lidt olivenolie. Kast porre og gulerødder ned og slyng dem i den varme olie (det er også det, der kaldes Stir Fry. Det er sådan lidt mere fancy måde at sige det på). Tilsæt alle de andre grønsager og lad dem slynge og hygge sig i varmen til de er al dente. Tilsæt fløde og lidt salt og smag til.

Nu er det tid til at skrue ovnen op på 170 grader i ca. 10 minutter. I mellem tiden koger du vand med salt og en anelse olie. Når vandet koger kommer du din pasta i. Kog og rør i ca. 4 minutter.

Anret og server.

Velbekomme

Mørt andebryst med stuvet kartoffel kompot

12798122_969367379765288_1348073207_n

Den anden aften lavede jeg denne skønne ret til min kone og jeg.

Ingen af os gad ud og handle, så jeg kiggede i fryseren for inspiration. Der fandt jeg en pose bønner (haricots verts), en pose majs og et andebryst.

I køleskabet var der en halvtom pose med kartofler og en sjat fløde.

Efter andebrystet var optøet, tog jeg skindet af. Jeg synes egentlig skindet smager godt, men det er så frygteligt fedt. Brystet lagde jeg på en tallerken og krydrede det med salt, peber og rosmarin. Bare lad tallerkenen med andebrystet stå på køkkenbordet og trække. Så tog jeg og skrællede kartofler. kom dem i en gryde og kogte dem møre. Imens blancherede jeg bønnerne og majsene. Jeg sigtede vandet fra. Jeg pillede et løg og skar det i både. Løget sauterede jeg i en gryde i lidt olie. Tilsatte de kogte kartofler og moste dem let med et piskeris. Så tilsatte jeg salt og bønner og majs. Røre, røre, røre. Så tilsatte jeg fløde og smage herligheden til med salt.

Andebrystet stegte jeg i mellemtiden på en meget varm pande med olie. Jeg brunede den på begge sider og skruede ned på svag varme indtil kernetemperaturen var ca. 60 grader. Så lod jeg den trække.

Imens dækkede jeg bord. Trak en god flaske rødvin op.

Prøv det

Velbekomme