Pasta salat med kylling

20160419_102516

Lækker pasta salat til frokost, middag eller madpakken.

Sørg ALTID for at smage pastaen til med surt og sødt. Dette skal du gøre fordi kogt, kold pasta ikke smager af noget som helst.

Til denne version brugte jeg:

ca 200 gr Pasta penne

1 Broccoli hoved

200 gr. Grillede peberfrugter

1 bundt Forårsløg

1 bundt Persille

100 gr. Ristede solsikkekerner og græskarkerner

2-3 stk. Stegt kyllingebryst

Kog pastaen efter anvisningerne på posen. Når de er kogte skal du afkøle dem. Hæld dem i en sigte og øs med koldt vand til de er kolde.

Damp eller blancher broccolien som er skåret i passende buketter. Afkøl i koldt vand.

Skær peberfrugterne i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir. Gnid lidt olivenolie på og sæt dem i en varm ovn ved 200 grader i cirka 20 minutter eller til de bliver mørke/sorte på overfladen. Tag dem ud og lad dem køle lidt. Put dem i en frostpose i 10 minutter. Herefter kan du nemt pille skindet af. Skær dem i passende størrelser.

Hæld solsikkekerner og græskarkerner i en bradepande med bagepapir og sæt dem i ovnen i 10 minutter ved ca. 190 grader. Tag dem ud og lad dem afkøle i bradepanden.

Skær forårsløg i cirka 1 cm skiver.

Skyl og pluk persile i passende størrelser.

Skær de stegte kyllingebryst i skiver.

Tag en stor skål. Hæld pastaen i og pres saften fra en halv citron i skålen. Hæld lidt ahornsirup i. Brug dine hænder til at massere syre/sødmen ind i pastaen.

Nu blander du de andre ingredienser i og serverer for dine kære

Velbekomme og godfornøjelse.

 

 

Pickles

20160412_134438

Pickles

300- 400 gram grønsager; blandt andet: blomkål, løg, bønner, peberfrugt og gulerødder, pastinak, selleri.
1 ¼ dl eddike gerne hvidvinseddike
120 gram g sukker
¾ spsk. karry
¾ spsk. gurkemeje
1½ spsk. sennep gerne dijion
1½ spsk. sød sennep eller ravigotte sauce
12 gram maizena og lidt vand
salt og peber

Fremgangsmåde
Skær grøntsagerne i små stykker på cirka 1×1 cm.

Sæt en gryde med vand over og bring det i kog. Tilsæt salt og blanchere grønsagerne i 1-2 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.

Bland eddike, sukker sennep, karry og gurkemeje i en gryde og varm op – når lagen koger jævner du den med maizena rørt op med lidt vand. Når lagen er tyk og blank, vender du grøntsagerne i og lader dem simre med i cirka 1 minut.20160412_134558

Til sidst smages til med salt og peber. Tilsæt evt. Atamon, inden du fylder den varme pickles i et helt rent sylteglas. Luk straks til.

Stil det i køleskabet og brug det ovenpå pålæg, til varme kødretter eller blend noget af det og bland det i mayonnaise, så får du den lækreste remoulade.

God fornøjelse og velbekomme

Chokolade boller som brud

fed5252e-1b23-4d9e-b5ea-bdc36659e151

Fantastiske chokolade boller. Med inspiration fra Meyers Bageri

 

16 store boller

5 dl lunken vand

50 gr. gær

1 kg. hvedemel

50 gr. smør

50 gr. sukker

1½ tsk kardemomme

12 gr. salt

2 æg

100 gr. chokolade (knapper eller i små stykker)

æg til pensling.

Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel og salt, sukker og kardemomme. Kør dejen på røremaskine til dejen er ensartet. Tilsæt blød smør og ælt videre i 4 minutter ved lav hastighed. Herefter 4 minutter ved høj hastighed og indtil dejen slipper kanten og er virkelig glat, blød og lækker.

Tag dejen op på bordet og lad den hæve tildækket i ca. en time.

Herefter tager du dejen og laver en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen. Kom også chokoladen i. Fold dejen sammen og tag en kniv eller en spartel og hak dejen i mindre stykker, samtidig med at du får æg og chokolade blandet godt ind i dejen.

Nu har du en dej der ikke ligner en almindelig dej. Men alt er som det skal være. Lav nu 16 lige store “bunker” af dej og læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve i 30 minutter og Pensel dem med æg. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter og lad dem afkøle lidt inden du nyder dem til en kop god kaffe.

Velbekomme

 

Boller i karry

ed33b4ce-a435-4dba-ba22-b4bef7589da8

Til 4 personer skal du bruge

400 gr. hakket kalv/flæsk

15 gr salt

1 æg

1 løg pillet og revet

50 gr. mel

1 løg skrællet og i små tern

1 æble skrællet og i små tern

1-2 tsk karry

30 gr. smør

1 dl. mælk

3 dl. ris

salt og peber

Start med farsen.

Tag det hakket kød og kør det sej med salt (dette betyder jo blot at ecbc604d-bc8d-40e2-a96a-da393d38de4edu kommer salt i og ælter det et kort øjeblik). Ordn i mens løg og æbler.

Kom nu løg, mel og æg i farsen og ælt det til en ensartet fars. Sæt det på køl. I mens sætter du en pæn stor gryde på blusset og hælder rigeligt med vand i. Kast lidt salt i også. Når det koger tager du farsen ud og former små kødboller. Dump dem i vandet. Efter et stykke tid kommer de op til overfladen, så er de tæt på at være færdige. Kog lidt videre og hold dem varme.77772386-6ad8-4514-b271-f69c7aaf0bc3

I en anden gryde, smelter du smørret. Sauter løg og æbler. Når de er klare kommer du karry i og “brænder” denne af. Så tilsætter du melet og rører og rører og rører til det er en sjov dej. Tilsæt lidt af mælken og rør KRAFTIGT til du får en lidt mindre sjov dej. Tilsæt lidt mere mælk. Nu skulle det gerne begynde at ligne en meget tyk sovs (sauce, undskyld). Tilsæt nu lidt af kogevandet fra kødbollerne. Se, nu begynder det at ligne en dejlig sauce. Jeg plejer på nuværende tidspunkt at tage gryden fra og blende saucen, så jeg får en glat sauce. Sæt gryden tilbage på blusset. Smag til med salt og peber. Er saucen for tyk, tilsætter du lidt mere kogevand. Er den for tynd, kan du jævne den med maizena.

Kog dine ris, efter anvisninger på posen.

Jeg plejer at servere retten med gulerodssalat. ed33b4ce-a435-4dba-ba22-b4bef7589da8

Noget der twister retter rigtig godt er mango chutney. Prøv det.

Nu skal du bare sætte gryderne på bordet og tilkalde familien.

Hyg jer og velbekomme.

 

 

 

 

 

 

 

ecbc604d-bc8d-40e2-a96a-da393d38de4e 77772386-6ad8-4514-b271-f69c7aaf0bc3

Høkasse, Stegeso, kavarma eller cocotte mad

Stegeso1

I Danmark kalder vi det for en stegeso. I Bulgarien hedder det Kavarma. I Frankrig kaldes det cocotte. Fælles for ovenstående er at man tilbereder grønsager og kød sammen i en special egnet beholder, som kan tåle at komme i en varm ovn. Man kan lægge ingredienserne i stegesoen rå eller man kan vælge at brune dem af på en pande inden. Det giver en dejlig intens smag, når man tilbereder på denne måde. Det skyldes at alle smage og safter bibeholdes i denne lukket beholder.

Jeg har købt min StegesoAstegeso i kavarma land, nemlig i Bulgarien på en ferie. Den fungere helt fantastisk og
vi får de skønneste retter. Tillige er det mega nemt, da det hele passer sig selv i ovnen. I overskriften skriver jeg også “høkasse”. Høkasse mad er mad der står over laaang tid ved svag varme. Et godt eksempel på høkasse mad er Risengrød man koger op og herefter sætter ned i sengen, pakket godt ind i aviser og dyner. Man kan på samme måde tilberede dejlige retter med kød og grøntsager som koges godt igennem og efterfølgende pakkes ned, hvorefter de passer sig selv i nogle timer.

Jeg lavede denne her ret den anden dag.

stegeso2

 

 

Kavarma and og sursøde grøntsager

 

 

 

 

4 personer

2 andebryst

4 gulerødder

2 løg

1 peberfrugt

Lidt olie

Lidt rørsukker

Lidt eddike

Lidt soya

Snit grøntsagerne i ønsket størrelser. Tag en pande og varm den op med olie. Sauter (steg uden denStegeso5 får farve), det hele. Hæld det i din stegeso, gryde, kavarma eller cocotte. Tag andebrysterne og brun dem på den samme pande. Krydr med salt og peber. Læg dem oven på grøntsagerne. Læg låg på og sæt det i ovnen ved ca. 160 grader i ca. 50 minutter

Stegeso4

Stegeso3

Server retten med stegte kartofler eller ris.

Stegeso1

Velbekomme og god fornøjelse.