Ciabatta brød

Min søn spurgte mig om jeg kan bage lige så gode burger brød som dem de laver på Sunset. Jeg googlede deres Snack Burger Deluxe og så at det var en ciabatta bolle de bruger. Så jeg forsøgte at komme dem efter. Resultatet blev fremragende. Prøv dem selv.

20160628_175643

Ælt i Ca 15 minutter.

Screenshot_2016-06-28-19-06-07-1Når du tager dejen ud af beholderen skal du passe på ikke at røre, trykke, presse for meget på dejen da du så trykker luften ud. Og det er ærgeligt.

 

Screenshot_2016-06-28-19-04-00-1

Panini brød

13534093_1163662610351194_1990314568_n

Hæld mælk i en skål. Smulder gæren. Tilsæt resten og ælt det godt, gerne på en røremaskine. Æltes i ca. 15 minutter.

Hæver i ca. en time.

Rulles ud til en rektangel på 40 x 20 (Dejen er sådan cirka1½ cm tyk). Skær den i passende aflange stykker. Lad dem efterhæve i 30 minutter.

Pensles med lidt vand og bages ved 210 grader i 12 minutter.

Fantastiske til madpakken, skov turen eller kørselv ferien.

Velbekomme

Creme brulee

cremebrulleCreme Brulee

Prøv denne dejlige cremede dessert.

Du skal bruge:

2½ gr. vanilje stang og korn (ca. 1 stang)

125 gr. Sødmælk

50 gr. piskefløde

90 gr. æg

12½ gr. æggeblomme

75 gr. rørsukker

50 gr. rørsukker

Jeg bruger økologiske råvarer, da jeg synes desserten bliver lidt mere cremet med disse produkter.

Start med at tage kornene ud af vaniljestangen og smid det hele i en gryde sammen med mælk og fløde. Sæt det på blusset og gi den gas til det koger. Tag så gryden af blusset.

Tag en skål og kom æg og æggeblommer i sammen med sukkeret (75gr). Rør det sammen med et piskeris. Det skal IKKE piskes, blot røres sammen.

Hæld forsigtigt sukkermassen over i den nu lune mælke/fløde suppe. Rør det godt sammen.

Hæld nu blandingen i små ildfaste skåle og sæt dem i en dyb bradepande. Hæld meget varmt vand ned omkring skålene og sæt bradepanden i ovnen ved 140 grader i ca. 15 minutter.

Fire on cremebruleeDe er færdige når cremen er fast.

Køl dem af.

Fordel resten af sukkeret på de kolde skåle og karameliser sukkeret med en gasbrænder.

Jeg serverede med rabarber/hindbær kompot og lakrids marengs. cremebrulee menu

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

 

Laks med spidskålsalat og dejlige kartofler

13329073_1709449209309599_943602427_n

Prøv denne smagfulde ret og ovenikøbet er meget nem at lave.

Til 4 personer skal du bruge:

4 lakse steaks

600 gram nye kartofler

1 sommerspidskål

1 æble

lidt dild

2 dl. græskyoghurt

½ spsk dijon sennep

½ spsk sød sennep.

Start med at gøre dine kartofler rene for jord. Skær dem i halve og læg dem i en bradepande med bagepapir. Drys lidt salt på og en smule olie. Vend det godt sammen. Bages i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter. Tjek dem en gang i mellem. De må IKKE få for meget.

sæt også lakse stykkerne på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt salt. Tilberedes i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter (kerne temperatur på 50 grader.). HOVSA, reglerne siger vist at fisk skal have minimum 60 grader. Ja ja ja…. det gør jeg bare ikke. Du får den bedste spisekvalitet ved 50 grader og der er ingen farlige bakterier eller parasitter der overlever denne tilberedning.

Til Salaten snitter du spidskålen i tynde strimler. Fjerner kærnehuset i æblet og skære det i fine tern. Finhak dilden. Bland græsk yoghurt og de to gange sennep i en skål og smag til med salt. vend grøntsagerne i.

WUPTI, nu har du en lækker ret. Anret gerne som jeg har gjort det.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Lemon Curd – Citron smør

Lemon Curd

Lemon curd, eller citron smør som det jo egentlig er, smager fantastisk på et stykke dejligt hjemmebagt brød. Det er også godt sammen med ost. Prøv det. Det er lidt omstændigt med et dejligt produkt må også gerne tage lidt tid.

Du skal bruge

Saft og frintfrevet skal af 625 gram økologiske citroner

ca. 810 gr. økologisk rørsukker

430 gr. smør 625 gr. pasteuriserede æggeblommer.

Du gør således:

Bland citronskal, saft, sukker og smør i en skål. Sæt skålen i et vandbad og damp det til sukkeret er opløst.

Så tilsætter du æggeblommerne lidt efter lidt. Lad det hele stå i vandbadet, men det må for guds skyld ikke koge, da du så risikerer at æggeblommerne koagulerer.

Rør i herlighederne, ikke konstant men tit. Efter ca. 20-30 minutter tykner den og bliver lækker cremet.

Hæld det på nogle glas og opbevar det i køleskabet.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.