Sate Gai med ris

20160815_123610

Jeg elsker asiatisk mad og jeg synes det er sjovt at prøve mig frem med at finde nogle retter der nærmere sig originalen.

Denne ret er dejlig, smagfuld og nem.

Til 4 personer skal du bruge:

4 stk kyllingebryst

1 ds kokosmælk af god kvalitet

1 spsk gul eller grøn karry pasta

1/4 dl soya

Bland alt til marinaden og læg kylling stykkerne ned i og lad dem trække en time eller gerne natten over.

Til saucen skal du bruge:

200 gr peanuts

1 spsk chilipasta

2 spsk sukker

1 spsk soya

1,5 dl vand

Peanut, chili, sukker og soya blendes i laaang tid til det er helt fint. Tilsæt vand og blend videre.

Det hele hældes i en gryde og koges til en passende konsistens og til daucen begynder at få farve.

Kog ris som pakken foreskriver.

Der skal også topping til. Her skal du bruge:

1/2 dl ris eddike

4 spsk sukker

1/2 agurk uden kerner

1 chili

1 bundt koriander

1 tomat

Bland eddike og sukker. Skær de øvrige ingredienser i helt fine stykker. Blad det i marinaden.

Steg kyllingerne i ovnen ved 180 grader i Ca 17 minutter.

Anret retten som vist på billedet.

God fornøjelse.