Choko/orange creme

20161121_104858

Prøv denne dejlige og næsten sunde “Nutellawannabe”

Du skal bruge:

375 gr. Dadler uden sten

375 gr. Rosiner

9 1/2 dl. Appelsin juice

375 gr. Hasselnødder

110 gr. Kakao pulver

2 1/2 spsk. Vaniljesukker

Første dag:

Hak dadlerne i mindre stykker og bland dem med rosinerne i en skål og hæld appelsinsaften ved.

Anden dag:

Blend Dadler, rosiner og juice til en ensartet masse.

Blend også hasselnødderne fint. Kom kakaopulveret og vaniljesukker sammmen med dadelmassen. Til sidst vender du hasselnødderne i.

Hæld smørrepålægget i en egnet beholder og opbevar det på køl.

God fornøjelse og Velbekomme

Fyldt græskar

Fyldt græskar

20161101_123437

Dette er en rigtig efterårsret. Prøv det som tilbehør eller som alene ret med et godt stykke brød til. Der er meget mad så lav det evt til en dag du skal have gæster.

Jeg brugte følgende til mit græskar:

1 Provence græskar

1 bundt citron timian

3 fed hvidløg fint hakket

250 gram brød croutons

200 gram bacon

300 gram emmentaler20161101_094609

Start med at skære “låget” af dit græskar og skrab indmaden ud. Steg bacon sprødt og bland alle ingredienserne sammen.

20161101_104747

Stop fyldet ned i græskaret.

Sæt den i ovnen ved 190 grader i Ca 2 timer. Jeg gav mit græskar en kernetemperatur på 82 grader. Så var osten smeltet og græskarkødet mørt.

 20161101_105736   20161101_120325

Den brændvarme20161101_123156 græskar kan nu tages ud af ovnen og serveres.
Som sagt så vil den være fantastisk på et buffet bord, hvor gæsten selv skal tage.

20161101_123511

Eller man kan skære “lagkagestykker” og servere på et fad eller tallerken.