Passionsfrugt sirup

Sirup af Passionsfrugt 

Prøv denne skønne sirup. Den kan bruges på brød. Til pandekager eller i salater. SKØN

Ingredienser

6 stk. passionsfrugt

30 – 50 gr. sukker.

Skær frugterne over og skrab det lækre, duftende frugtkød og saft ud i en gryde. Tilsæt sukker og lad det koge. Det skal koge i ca. 10 minutter.

tag en lille smule og hæld det på en kold tallerken. På denne måde kan du se om det tyknet nok eller om du skal koge det lidt mere.

Hældes på et lille glas (evt. et gammel marmelade glas) og sæt det på køl.

Velbekomme og god fornøjelse

 

Grøntsagspandekage

Grøntsagspandekage

1 revet gulerod

1 revet pastinak

1 fintsnittet porre

50 gr. fint strimlet hvidkål

lidt salt

lidt karry

lidt af din ynglings krydderi (tørret)

1-2 dl. vand

80 gr. hvedemel (cirka)

1 æg

 

Pisk æg mel og vand til en tyk pandekagedej.

Kom alle de andre ingredienser heri og rør godt rundt.

Varm en stege pande og hæld olie på. Tag en skefuld af dejen og læg den på panden i den varme olie. Når pandekagerne er gyldne vendes de. Fortsæt således.

Serveres som garniture til alle typer kød.  Kan også bruges til madpakken.

God fornøjelse og velbekomme.

Granola bar med hampefrø

Granolabar med hampefrø 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

100 gr ristede hampefrø

25 gr. Chia frø

2½ dl. Havregrød

60 gr. Kokosmel

120 gr. Peanuts eller ristede pekannødder

120 gr. Tranebær tørrede

Lidt salt hvis man bruger pekannødder

70 gr. Peanut butter

70 gr. Kokosolie

100 gr. God mørk chokolade

Havregrød puttes i en røreskål sammen med de andre ingredienser. Nu skal der røres til du har en ensartet masse.

Hæld massen ud på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir ovenpå. Rul massen ud til en tykkelse på ca. 1½-2 cm.

Når det har stået på køl i en times tid kan du skære barerne i passende størrelser. De er lidt klistrede. Mens de stadig er kolde kan du overtrække dem med chokolade.

Opbevar dem i en egnet beholder og helst på køl.

Mængderne passer cirka. Prøv dig frem til de mængder du finder bedst.

God fornøjelse og velbekomme.

Råkost af rosenkål

Prøv denne skønne salat.

Ingredienser

Rosenkål

Citron

Honning

Tørret ananas

Mandelsplitter

Skær det nederste af kålen og fjer det yderste blad. Put dem i foodprocessoren og blend til du har en fin masse.

Put en masse frisk citronsaft i sammen med noget smeltet honning. Vend kålen grundigt således at du får en smagfuld kål der både smager surt og sødt og naturligvis også af kål.

Rist Mandelsplitter på en varm tør pande eller i ovnen. Hæld dem over kålen sammen med tørret ananas eller anden tørret frugt.

Anret og spis.

God fornøjelse og Velbekomme

Knækbrød

Allans Knækbrød

Ingredienser

230 gr. Solsikkekerner  (gerne ristet i ovnen)

110 gr. Hørfrø

60 gr. Chiafrø

150 gr havregryn

75 gr. Hvedeklid

50 gr rugmel

50 gr fuldkornshvedemel

1 dl rapsolie

2 dl vand

10 gr salt

150 gr surdej (1 del vand til 1 del rugmel som står i 2 dage i køkkentemperatur)

Solsikkekerner og hørfrø blendes. Blandes sammen med resterende ingredienser.

Rulles ud mellem to stykker bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i Ca 16 minutter.

Velbekomme og god fornøjelse