Tom Kah Gai – kokos/kyllingesuppe

Tom Kah Gai

2  ds kokosmælk

1 – 2  stk. citrongræs

ca. 60 gram frisk ingefær

5  stk. kafir limeblade

3  stk. kyllingebryst

 

1 bundt koriander med rod

2  stk forårsløg

2 stk. chili

1 tsk salt

Citronsaft fra ½ citron

729x90

Knus let limebladene, skræl ingefæren og skær den i tynde skiver. Skær rødderne af korianderen og læg dem i en gryde. Gem korianderbladene til senere. Skær bunden af citrongræsset og fjern det yderste blad. Del den nu i 4 kvarte og tryk dem let med håndfladen eller en kniv.

I gryden skal der nu være limeblade, citrongræs, korianderrod og ingefær. Hæld kokosmælken over og sæt det på middelvarme. Det må endelig ikke koge, da kokosmælken så kan risikere at skille.

Imens skæres kyllingebrysterne i små tern.  Put nu dem i gryden også.

Skær nu chili og fårårsløg i tynde skiver.  Smid dem ned i supper også sammen med citronsaft.

Smag til med salt.

Til sidst tilsættes frisk hakket koriander blade.

Retten serveres med ris

God fornøjelse og velbekomme

Grønkarry kylling

Kylling i kokos med grønkarry

Ingredienser

2 spsk rapsolie

1 spsk grøn karrypasta

4 stk. kyllingebryst

1 ds kokosmælk

6 kaffirlimeblade

1 bundt korriander

2 spsk rørsukker

1½ spsk oystersauce

1 hønsebouillonterning

1 stk middelstærk chili

1 bk sukkerærter

2 forårsløg

Skær kødet i mundrette stykker.

Sæt en gryde på blusset med olien. Rist karrypastaen af og tilsæt køddet. Brun det let.

Imens kan du skære forårsløget i fine ringe og hak chilien fint.

Tilsæt nu kokosmælken til kødet og karrypastaen og SKRU ned på lav varme. Dette er vigtigt for ellers risikerer du at kokosmælken skiller.

Efter ca. 7 minutter tilsættes resten på nær koriander. lad det simre i 4 minutter.

Smag til med salt og tilfør nu koriander og så kan der serveres, hvis du altså har husket at koge ris i mellemtiden.

Velbekomme og god fornøjelse

 

Hvidkåls råkost

Råkost af Hvidkål

Hvidkål

Limesaft

Ahornsirup

Bagte mandler

Soltørrede tranebær

Tørrede ananas

Hvidkålen snittes i mega tynde strimler. Tyndere end du troede muligt. Bland lige dele limesaft og ahornsirup i. Bland det godt. Brug al din kærlighed. Det skal smage dejligt surt og sødt og en smule bittert fra kålen.

Bland kål vend hakkede bagte mandler i, sammen med tranebær og ananas

Læg salaten i et serveringsfad.

Velbekomme og godfornøjelse.

Quinoa rosenkål råkost

Quinoa

Limesaft

Ahornsirup

Trøffelolie

Rosenkål

Balsamico

Ahornsirup

Semidried tomater

Mandelflager

Tomat relish

Jordskokker

Olie og salt

Kog quinoa som anvist på pakken. Køl det af og bland lige dele limesaft og ahornsirup i, samt en lille sjat trøffelolie. Det skal smage både surt og sødt, med et strejf af trøffel.

Pil de yderste blade af rosenkålen og put dem i en foodprocessor. Blend til fin smulder. bland lige dele balsamico og ahornsirup. Det skal smage dejligt surt og sødt og en smule bittert fra kålen.

Skær de værste urenheder af jordskokkerne og skær dem i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, således du får ensartede tykkelser.

Hæld dem i en bradepande med bagepapir. Vend dem med olie og lidt salt. Bag dem sprøde i ovnen ved 210 grader i cirka 20 minutter. Vend dem en gang eller to undervejs.

Bland kål og quinoa sammen i en skål og vend mandelflager i. Har du noget tomat relish vil det være godt.

Læg salaten i et serveringsfad. Fordel de sprøde jordskokker over.

Velbekomme og godfornøjelse.

Salat med ananas og kokos

Salat med ananas og kokos

Ingredienser

½ ananas

¼ tyndt strimlet hvidkål

½ kokosnød

1 håndfuld peanuts

4 stængler blegselleri

4 spsk sirup (jeg brugte ingefærsirup)

Udhul ananassen og gem skallen. Skær ananas kødet i mindre passende stykker. Kokos skæres i tynde strimler. Blegselleri skæres i tynde skiver.

Det hele, inkl peanuts blandes i en skål hæld gerne resterende væske fra ananas skallen ved sammen med sirup.

Pynt fint af i den tomme ananas skal.

God fornøjelse og velbekomme

Kikærte salat

Her er en skøn salat. Den er også mega god som lun eller varm.

Du får ingredienserne og fremgangsmåden og så er det bare om at komme i gang.

Ingredienser

Kogte kikærter.

Semi dried Tomater

Stegt bacon (gerne kalkun)

Rødløg som lige er blevet bagt i ovnen til de er bløde.

Strimler af pastinak som har været i ovnen sammen med rødløgene.

Udblødte abrikoser

Sambalolek

Bland det hele sammen og smag til med Sambalolek og salt.

Velbekomme og god fornøjelse