Råkost – Verdens bedste

Dette her er min favorit salat.

Prøv den selv. Essensen i tilberedningen af denne ligger i tilsmagningen. Hovedingredienssen er spidskål. Kål i sig selv smager ikke godt. Derfor er det tvingende nødvendigt at smage kålen til. Det gør du ved at hælde lige dele surt og sødt i. I dette tilfælde har jeg brugt friskpresset citronsaft og ahornsirup.

Start med at snitte din kål MEGET fint. Ingen gider at tykke i store klumper kål….

Hæld surt og sødt i og vend det godt rundt i kålen. Der skal nu være en god balance mellem kål, citron og sirup. Er der ikke det skal du bruge lidt mere syre/sødme. Bum…. så er det på plads.

Så skal du tilsætte tørret frugt og nødder efter egen smag. Mine favoritter er tranebær og valnødder.

Rigt god fornøjelse og velbekomme

 

Müsli

Prøv denne dejlige müsli. Det er ikke svært, kun svært vanedannende.

Tag en stegepande eller en wok. Hæld en god sjat honning i og lad det smelte. Når honningen er stopppet med at “bruse” hælder du havregryn, korn og kerner så som solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, chiafrø, hampefrø, sesam eller hvad du lige har i skabet. Kom også gerne nødder i.

Nu skal det hele vendes i den varme honning. Det skal vendes meget, OG lidt endnu og så lidt mere. Når havregrynene er ved at blive gyldne af honningen og varmen så hælder du det i en bradepande med bagepapir og lader det stå på køkkenbordet. Når det så er kølet af, så hælder du tørret frugter i, så som rosiner, tranebær, ananas, mango. Du bestemmer.

Gem din müsli i en egnet beholder og nyd den hver morgen.

God fornøjelse og velbekomme