Flæskesteg

Den bedste flæskesteg

Det er jul det er flæskesteg.

Vis tilfældige et billede af en flæskesteg og spørg hvad de kommer til at tænke på. De fleste vil sige jul, andre vil sige mormor eller farmor. Bare ordet flæskesteg sætter gang i sansecentret, og man kan nærmest både smage og lugte denne skønne ret.

MEN når det så er sagt, så er der mange der ikke mestre at lave en god steg med saftigt kød og sprødt svær.

Det vil jeg nu fortælle hvordan du hver gang får succes.

Først og fremmest skal du ridse sværen ned til kødet. Ikke for langt men igennem fedet. Så skal du salte sværen og det er vigtigt at du kommer ned mellem hver rids. Lad nu stegen hvile og trække på køl til næste dag.

Næste dag sætter du stegen i ovnen i en bradepande beklædt med bagepapir ved 120 grader i ca. 45 minutter pr kg, eller til en kernetemperatur på omkring 60 grader. Så skruer du ovnen op på 170 grader i ca. 20 minutter og til sidst 225 grader til sværen er sprød.

Sådan får næsten med garanti en lækker saftig steg med sprød svær.

God fornøjelse og velbekomme.

Kroketter med skinke

Croquetas con jamon

Ingredienser

25 gr. smør

½ løg

50 gr, hvedemel

2½ dl. mælk

140 gr. skinke

100 gr. revet ost (gerne blanding af mozzarella og cheddar)

1 tsk sennep

2 spsk fløde (kan udelades)

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt løget som er skåret i fine små stykker. Tilsæt melet og rør det godt sammen. Tilsæt mælk og pisk det til en smidig, ensartet tyk dej.

Tag gryden af blusset og tilsæt de andre ingredienser. rør i den varme masse til osten er smeltet. Sæt det på køl i minimum 2 timer, gerne natten over.

Når massen er stivnet helt tager du en teske og laver nogle kugler på størrelse med en valnød.

Vend kuglerne i mel, æg og rasp (i nævnte rækkefølge). Tag en pande med godt med rapsolie og steg kuglerne gyldne.

Hold dem varme i ovn. Du kan også fryse dem ned og tage dem op efter behov. Her skal de blot varmes i ovnen.

God fornøjelse og velbekomme

Tomat pesto

Tomat Pesto

Ingredienser

Semi dried tomater

mandler

salt

Olivenolie

Tag en håndfuld semidried tomater og en lille håndfuld mandler (gerne tørristet på en pande), ½ tsk salt og 1-2 dl. olivenolie og hæld det hele i en foodprocessor.

Blend det til den konsistens du ønsker. Jeg kan godt lide den lidt grov så man kan smage mandlerne og føle teksturen. Smag til med salt.

Tomat mayonnaise

Tomat mayonnaise.

Ingredienser

Semidried tomater

Rapsolie

salt

æggeblomme

 

 

Hæld 4 æggeblommer i en glasblender eller en foodprocessor. Tilsæt lidt salt. Blend dette sejt i ca. 2 minutter tilsæt en håndfuld semidried tomater og blend videre i yderlige 2 minutter.

Nu hældes ca. 3-4 dl. olie i massen. DU SKAL hælde langsomt i en tynd stråle. Først vil det nok virke som noget tyndt sjask men langsomt vil det tykne og du vil få en lækker mayo som du kan bruge til dip, eller til at smøre sandwich med. Du bestemmer

God fornøjelse og velbekomme