Pizza

20160124_112504

Skal vi have pizza, bager jeg dem altid selv. For det første smager de bedre end dem man kan købe og for det andet så ved jeg hvilke ingredienser der er brugt. Den anden dag bagte jeg en hel stak, som min skulle have med på skiferie. Prøv selv at bage og smage. Bage – smage…… Det rimer.

Pizza dej

3 dl. vand

10-50 gram gær. ( du kan bruge lidt mere gær hvis det er til aftensmaden. Ellers har sådan en dej bedst af at stå og hæve langsomt.)

1 spsk salt

Ca 2 dl. grahamsmel (så mætter pizza’en mere, da grahamsmel er hvede med skal, kim og hele mollevitten)

Ca 5- 6 dl. hvedemel (almindelig kan sagtens bruges. Tipo 00 er en mel med et meget højt protein indhold og meget god til pizza. Kig i butikken på protein indholdet i forskellige mel typer. Jo højere protein indhold, jo bedre hæver din dej og jo mere elastisk bliver dejen.)

Opløs gæren i vandet tilsæt grahamsmel og salt og pisk det sammen. tilsæt nu hvedemelet lidt efter lidt. Mel tilpasses efter dejens fugtighed så man får en elastisk dej.

Denne portion passer til 2 bradepander i en almindelig husholdnings ovn.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse kan den rulles ud. Husk at bruge bagepapir i bradepanden, det letter rengøringen.

Imens dejen hæver kan du tilberede pizzasaucen.

Ingredienser:

1 løg

2 fed hvidløg

lidt olie

1 dåse hakket tomat.

1 drys af hvad du har af tørret krydderier (timian, oregano, basilikum)

Pil løget og skær det i både. Tag en gryde og kom lidt olie i og sæt varme på. Hvis du er i tvivl om olien er varm nok, kan du smide et lille stykke løg ned og se om det syder omkring det. Når det syder kaster du resten af løget i. Efter 1 minut tilsætter du hvidløget som du har hakket og de tørrede krydderier. Gi det et par minutter. Tilsæt nu en dåse hakket tomat. Lad det hele kog lidt ind (det betyder blot at du koger det, indtil lidt af vandet er fordampet). smag til med salt og evt. et lille bitte drys sukker.

Lad saucen afkøle lidt inden det bruges på dejen. 20160124_110503

Når du samler din pizza starter du naturligvis med at rulle dejen ud. Herefter kommer du pizzasauce på. Så drysser du med lidt revet ost og herefter kommer du dit favorit fyld på.

Bemærk det er vigtigt at din dej bliver rullet meget tynd. Ellers får du et blødt tykt brød med tomatsauce og ost. Det duer ikke!!! Basta.

Pizza’er skal bages ved minimum 220 grader i ca. 15 minutter, så du skal skynde dig at dække bord og rydde op efter dit rod på komfuret og køkkenbordet.

Velbekomme og god fornøjelse

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *