Fisk i fad med ris

Egentlig kalder vi, herhjemme, retten for “Islandsk fiskeret”. Men jeg har erfaret at islandsk fiske ting, af mange, forbindes med nedgravede og halvrådne fisk. Ligesom at mange forbinder grønlandsk madkultur med hvalspæk og langtidsstegt sælluffer. I Afrika spiser de kun laver som de hiver op af jorden og så videre og så videre. I forhold til Island så er denne ret helt autentisk og der bruges kun dejlige, simple og kendte råvarer. Faktisk så autentisk at min kone egenhændigt har bragt den til Danmark, efter at hun i sine ungdomsår, i en årrække, var bosat på øen.

Tilbage til navnet, så nøjes jeg med at kalde den Fisk i fad med ris.  Retten er super nem at lave, tillige med at der er masser af smag i den.

Jeg synes du skal hoppe op på cyklen og race hen til dit favorit indkøbssted og handle ind til nedenstående.

Til 4 personer skal du bruge:

400 gr.          fisk, (evt. torsk eller sej).

2 dl.              Ris

200 gr.          Rejer

200 gr.          Asparges

500 gr.          Champignon

2½ dl.           Fløde (kaffe eller madlavning)

100 gr.          Revet ost

½ tsk.            Karry

½ tsk.            Gurkemeje

Evt.  ærter

Fisken pocheres i let saltet vand og stilles til side. Ris koges i karry og gurkemeje, som anvist på pakken. Champignon ristes af på panden til væden er væk. Risen lægges i et smurt ildfast fad. Fisken anrettes ovenpå. Fordel champignon, asparges, rejer og ærter i fadet. Hæld fløden over retten og drys til sidst med revet ost.

Sættes i en varm ovn ved 180° i ca. 35 minutter.

Serveres straks med et godt stykke brød til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *