Is hjemmegjort

Is er godt. Meget is er meget godt. Men det skal helst være hjemmegjort. Problemet med at lave is selv, er at det ofte krystalliserer. Alt hvad vi fryser får is krystaller. Jo langsommere vi indfryser jo større is krystaller opstår der. Vi skal derfor altid sørge for at indfryse tingene så hurtigt som muligt. det kan gøres ved at opdele det der skal fryses i mindre, flade bøtter. Når vi taler is, kan det anbefales at man rører jævnligt i isen under indfrysningen. Ved at gøre dette slår man is krystallerne i stykker og en mere cremet is. Det allerbedste er naturligvis en ismaskine. Denne fås i mange variationer og prisklasser. Jeg foretrækker en maskine der både rører/roterer og fryser isen. Klik på reklamebanneret herunder og se de mange muligheder der er.

Prøv den her opskrift. Det er mega nemt og du kan sagtens tilsætte din favorit smag til iscremen. Ønsker du kaffe smag, chokolade, lakrids eller jordbær, tilsætter du blot æggesnapsen smagen.

God fornøjelsen

Ingredienser

4 æggeblommer

70 gr. rørsukker

2 dl. Letmælk

2½ dkl. Piskefløde

1 stang vanilje

Fremgangsmåde

Æggeblommerne piskes tykke med sukker.

Vanillestangen flækkes, og vanillekornene skrabes ud og blandes med æggemassen. Skær stænglen i kvarte, og ryst stykkerne med ca. 1 dl af mælken, for at få de sidste korn med.

Både “vanille-mælken” og resten af mælken tilsættes æggemassen under piskning. Pas på ikke at få stængel-stykkerne med.

Fløden piskes til skum (ikke for fast), og blandes med en ske med de øvrige ingredienser.

Bemærkninger

Indfryses ca. 40 minutter i ismaskine. Kan spises med det samme med soft-ice konsistens, eller fryses ca. 1 time yderligere for at blive fastere. Hvis du ikke har en maskine, så husk at røre i isen jævnligt.

Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *