Kylling i kokos

Her kommer endnu en nem ret som sagtens kan nås efter arbejde. Hverdags mad er fantastisk fordi det skal være så nemt og hurtigt, samtidig med at det det er nærende. Hvor nærende det skal være kan du selv justere. Eksempelvis kan du til denne ret servere brune fuldkorns ris til. Eller et groft brød eller blot lidt ekstra grønt.

Retten her kan snild laves på 45 minutter. Der er bare lidt snit og hak ellers passer retten sig selv. Husk hvis du bruger brune fuldkorns ris så skal de mange gange have vildt langt tid om at koge, så tjek lige på posen.20160119_192731

Jeg bruger altid dansk kylling og de andre råvarer er økologiske. Kokosmælken har jeg købt online på det “økologiske supermarked”. Det er en god kvalitet. Du kan tjekke supermarkedets udvalg ud her:

Til retten skal du bruge følgende:

4 personer

Ingredienser

800 gr. Kyllingeunderlår

2 løg

1 fennikel

4 store gulerødder

2 tsk god karry

1 ds. Kokosmælk

Salt og peber

Løg, fennikel og gulerod skæres i små stave (Det hedder julienne, på køkken sprog, Smart ik?). 20160119_193217

Tag en passende gryde med en god tyk bund og varm den op. Kom olie i gryden og tilsæt kyllingelårene. Brun dem godt uden at de bliver sorte. Tag dem op med en hulske og kom så grønsagerne i den varme olie. De skal sauteres (det betyder bare at de skal steges uden at de får farve. Endnu et smart udtryk. Wau). Tilsæt karry og lad denne blive godt varm.

Kom nu lårene tilbage i gryden og tilsæt kokosmælken. Når den første kogeboble kommer skruer du ned for varmen således at retten blot simre. Den må altså ikke buldrekoge, da du så risikerer at kokosmælken ”skiller” og retten bliver grynet. Det gider vi ikke.

Når kyllingelårene er færdige (75 grader inde i midten af låret. Brug et stegetermometer. Køb et godt et og brug det. Så er du aldrig i tvivl om maden er i orden), så smager du retten til med salt og peber.

Serveres med ris og meget gerne en mangochutney.

Velbekomme.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *