Gourmet på kun én time


Steak af oksefilet, stegte kartofler, svampesauce og råkost20160205_190608

Her er en perfekt lørdags
menu. Ja okay, jeg lavede den godt nok i går, fredag. Men men men, det er nu også en fin lørdagsmenu. Det tager ikke lang tid at tilberede og det smager himmelsk.

Vi var i BILKA i går. Føj der var mange mennesker. Jeg tænkte på om folk lige havde fået løn, men det fik de for en uge siden. Hvorfor der så var så mange, ved jeg ikke, men det var svært at komme rundt med den kritisable dårligt kørende kundevogn. Kender du det at man vælger en kundevogn som trækker på det ene hjul? Pisse irriterende. Jeg tænker; det er ikke så slemt, men når jeg så kommer ind i det overfyldte supermarked så fortryder jeg at jeg ikke tog en anden. jeg har nærmest ikke overskud til at kigge efter tilbuddene, da jeg er mere end optaget af ikke at køre op i kunden foran.

 

Nå men, i BILKA fandt vi en bakke med 4 stk. steaks af oksefilet til kr. 125,-. De så gode og nyskåret ud, med en fin fedtmarmorering, hvilket gør at kødet får en dejlig stegeskorpe, ved stegning, samt at det giver en dejlig smag. Sådan en bakke nappede vi. Vi købte også en halv liter fløde, en bakke med fire stk. portobello (svampe), en pose kartofler og et hvidkålshoved. Hjem det gik. Klokken var blevet 18.05 da jeg startede og maden var færdig kl. 19.00 dut.

Her er hvad jeg brugte og gjorde.

4 pers.

4 stk. steak af oksefilet

Salt, peber og hvidløgspure

600 gr. Kartofler

Olie , salt

Portobello

Balsamico

En sjat rødvin

Vand og en oksebouillon tærning

En lille sjat fløde og sovsekulør

300 gr hvidkål, snittet i tynde små stykker.

Honning og limesaft

Mandler og rosiner

Start med at tænde ovnen på varmluft 190 grader. Åbn pakken med steaksene og krydr dem godt med salt og peber på begge sider. Smør lidt hvidløgspure på den ene side og lad dem stå på køkkenbordet. Hvidløgspuréen, kan du finde opskrift på, på min blog.20160205_183911

Tag nu en bageplade og læg et stykke bagepapir i den. Tag nu kartoflerne (mine var vaskede og fine) skyl dem hurtigt og skær dem i stykker som du gerne vil have dem. Behold endelig skralden på. Læg kartoflerne i bradepanden og vend dem med lidt olivenolie og drys med salt. Sæt dem i ovnen.

 

Skær portobello i skiver og kast dem i en varm gryde uden fedtstof. De begynder nu at syde, svede og pibe. Bare lad dem lide.

20160205_184842Imens snitter du hvidkålen. Til kålen er det vigtigt at du smager den til med surt og sødt. Ellers kommer det bare til at smage af kål, bitter prut. Det er ikke godt. Bland så mandler og rosiner i.20160205_184147

Nu er svampene godt i gang med at svede. Tilsæt så et skvat balsamico og lad det fordampe lidt.
Tilsæt en lille deciliter rødvin. Lad det koge godt igennem. Tilsæt vand og en bouillonterning. Koge koge koge.

Sæt en pande på blusset og lad den blive varm.  Kom rapsolie på og tæl til 27. Læg dine steaks på, på hvidløgssiden. Der skal være fuld drøn på varmen. Hav tålmodighed og lad dem være i fred. 2
minutter vend. 2 minutter vend. Nu har de fået en flot stegeskorpe på begge sider. Så skruer du ned og vender dem et par gange. Lige mange gange og lige meget tid på begge sider. Cirka fire minutter i alt. Tag pande20160205_185302n væk fra blusset og lad steaksene passe sig selv. Imens skal du tilbage til so
vsen. Udrør lidt maizena i lidt vand. Det skal være dejligt fedtet og lidt klistret. Kom lidt af jævningen i sovsen og pisk. Sovsen skal koge mens du gør det. Når den har en passende konsistens, skruer du ned. Kom kulør i som du gerne vil have det. Smag til med salt.

Nu er kartoflerne færdige. Steaksene er perfekte. Råkosten er lavet og saucen (sovsen) er færdig. Så kan du dække bord, åbne en flaske rødvin og kalde på familien eller gæsterne.

Prøv det. En dejlig ret som kun tager en time. Det betyder at du sagtens kan nå at se Premier League til kl. 18 og så have maden færdig til kl. 19.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *