Valnøddeboller

Valnøddeboller

Jeg brugte

2 dl kærnemælk20160216_143829

30 gr smør

25 gr. Gær

4 dl. Lunken vand

20 gr. Salt

Ca. 40 gr. Valnødder

Ca 650 gr. Hvedemel

Ca. 200 gr. Ølandshvedemel fuldkorn (du kan også bruge grahamsmel)

Put kærnemælk og smør i en egnet beholder og varm det i micro ovnen til ca. 30 grader. Kom væsken i en skål sammen med vand og gær og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ølandshvedemelet og rør rundt. Tilsæt valnødder og næsten al hvedemelet. Ælt for pokker, ælt! Måske dejen skal have lidt mere mel, så gør du det. Dejen skal være smidig og let klistrende.

Stil dejen i en skål og lad den hæve en times tid.

Tag lidt mel på de rene fingerspidser og løsne dejen fra kanten. Du må ikke trykke på dejen. For så pumper du al luften ud og så skal du starte forfra med hævningen. Når dejen er løs i kanten vender du skålen på hovedet og lader dejen falde ned på et mel drysset bord.

Du må stadig IKKE pumpe luft ud af dejen.

Skær nu 16 klumper dej ud og løft dem forsigtig over på en bageplade beklædt med bagepapir. Du rører stadig ikke for meget ved dejen, vel?

Lad boller hygge sig imens din oven bliver tændt på varmluft og 210 grader. Imens kan du jo passende rydde op og vaske bordet pænt af.

Når ovnen er varm sætter du boller ind og bager i 15 minutter.

20160216_150733Lad efterfølgende bollerne hvile på en bagerist imens du laver kaffe

og dækker bord.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *