Chokolade konfekt tærte

20160217_190927

Her er en opskrift på en kage jeg bagte i går. Den er et forsøg værd at lave. Mums.

Tærte dej

155 gr. Smør

100 gr. Flormelis

75 gr. Hasselnød (fint hakket eller blendet)

200 gr. Hvedemel

Skal af en appelsin

1 æg

Salt

Chokolade fyld

365 gr. Mørk chokolade

390 ml. fløde

25 gr. Glukose

85 gr. Smør

Start med tærte dejen.

Pisk smør og flormelis sammen til det bliver luftigt. Vend hasselnød, hvedemel, salt og appelsin skal i dejen. Saml dejen med ½ æg som du har pisket sammen. Gem resten af ægget. Form dejen til en kugle og læg den på køl i en time.

Efter en time ruller du dejen ud til ca. 5 mm. og lægger den i en 23 cm. springform, smurt og beklædt med bagepapir. Ret kanten af så den er pæn og lige. Pensl dejen med resten af ægget fra før.  Bag tærten i ovnen ved 170 grader i ca. 15-20 minutter

20160217_190815

Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Imens kan du forberede fyldet.

Hak chokoladen i mindre stykker og læg det i en god røreskål. Varm fløde og glukose. Det må ikke koge men det skal være varmt. Hæld det over chokoladen og rør i det til chokoladen smelter tilsæt smørret og rør videre til det også er smeltet.

Hæld massen ned i den kolde tærte og stil den på køl igen i mindst 5 timer eller til dagen efter.

Pynt med frisk frugt eller som jeg gjorde, med frysetørret hindbær.

Dette er en meget tung kage så en god sorbet og en kop kaffe vil klæde kagen rigtig godt.

Velbekomme.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *