Beder med jord

1173144_592688160886308_1813126311_n

I denne vintertid er der da nogle få lyspunkter. Ét af dem er de skønne vinter grønsager der findes. Dem er der bid i. De smager af noget. De kan holde sig i lang tid og så er de billige.

Jeg har lavet denne salat, råkost, tilbehør eller hvad du vil kalde den.

Jeg skrællede nogle stribede beder og nogle gule beder. Begge er lidt ens i smagen. Sådan lidt roe agtig og dejligt sødt.

Skær dem i meget tynde skiver og læg dem i iskoldt vand, en times tid. Imens kan du tage noget dag gammelt rugbrød og smuldr det meget fint. Vend det med lidt honning, salt (eller blot lidt maltsirup, hvis du er så heldig at have dette stående) og evt tørret timian. Læg det i en bradepande og sæt det i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader. Hold øje og vend det jævnligt. Det må ikke blive brændt, kun sprødt.

Tag bederne op af vandet og tør dem. Vend dem herefter i en god honnin du har smeltet samt lidt limesaft. Vend persille i og læg det i eller på et serveringsfad. Drys “jorden” over og server.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *