Mexikansk inspirerede mega nachos

12748314_224939924518181_417000028_n

Mexikansk inspirerede mega nachos, serveret som burger med lækkert fyld.

 Mega nachos

120 gr. majsmel

120 gr. hvedemel

1 dl. Vand

1 tsk. Salt

25 gr. smeltet smør eller olie.

Bland majs,- og hvedemel med salt i en skål eller en foodprocessor. Tilsæt fedtstof. Ælt sammen. Tilsæt vandet lidt ad gangen indtil det er en ensartet og glat dej. Tilsæt evt lidt mere vand.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en ca. 3-4 mm tykkelse. Brug herefter en pizza kniv eller kokkekniv til at skære dejen i passende stykker, (jeg skærrer dem i trekanter).

Sæt en gryde over at koge med letsaltet vand. Kom dejstykker i det kogende vand lidt ad gangen. Tag dem op når de kommer op til overfladen. Læg dem på køkkenrulle.

Tag en pande og kom ca. 1½ cm olie i og varm det op. Friter brødene til de er gyldene og læg dem på fedtsugende papir.

Fyld

300 gr.Stegt andebryst

½ Sommerspidskål

3 stk. gulerod

1 løg

2 fed hvidløg

1 rød peber

1 rød chili

Olie

Salt og peber

Andebrystet skæres i tynde skiver og stilles til side. Alle grønsagerne snittes i lange tynde strimler. Løget sauteres i olie til de bliver blanke. De må ikke blive brune, det ødelægger smagen til denne ret. Tilsæt derefter de andre grønsager og sauter ved kraftig varme. Når grønsagerne begynder at ”svede” skrues ned og det hele simre til gulroden er al dente. Tilsidst tilsættes kødet som varmes igennem med resten af grønsagerne.

Du kan også bruge mange andre typer af kød.

Dressing

300 gr. græsk yoghurt, (du bestemmer selv og du bruger 2% eller 10%)

Salt

Lidt honning

Stødt spidskommen

Bland ingredienserne sammen og smag til. Du skal kunne smage spidskommen (smagen af Mexico).

Server det hele som ”byg selv” ude på terressen og nyd gerne en kold øl eller et glas kold hvidvin til.

Velbekomme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *