Paneret torsk

Lækker ret med Torsk 

12383505_842837032509580_1571916994_n

Jeg har lavet denne ret på mit arbejde, som viste sig at være en stor succes. Derfor skal du naturligvis have muligheden for at lave den selv.

Jeg brugte:

Fersk torsk (ryg eller filet)

æg

mel

karry, salt og havreklid

Bage kartoffel

olie salt

Salat

Syltet græskar

Græsk yoghurt

frisk dils

Frisk purløg

Frisk persille

Kuvert brød

Tag fisken og skær den i portions størrelser. Drys med salt og stil dem køligt. Saltet gør at du binder væsken i fisken, således at den efter tilberedning vil være dejlig saftig.

Kartofler

Skær kartoflerne i tern og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Vend kartoflerne med olie og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 190 grader i ca. 35 minutter. Vend dem gerne undervejs.

Salat

Find din ynglings salat og skyl den. Mix den med noget syrligt. Jeg brugte syltede græskar, som vores elev har lavet. Det er blot en hokkaido græskar der  bliver skrællet og kerne fjernes. Herefter koges en syltelage af eddike, sukker, anis og andet sjovt. Når lagen koger og sukkeret er smeltet lægges tynde skiver af græskaren i lagen og koger et par minutter. Herefter hældes hele mollevitten på glas med tætsluttede låg.

Du kan naturligvis bruge andet end dette til din salat. Kig på hylderne i supermarkedet. De har et stort udvalg spændende sylte ting, hvis du endnu ikke er klar til at kaste dig ind i sylteverdenen.

Bland salaten og stil den til side indtil spisning.

Dressing

Tag krydderurterne og skyl dem grundigt. Slyng dem tørre og hak dem fint. Bland dem i den græske yoghurt. Smag til med salt. Gem til spisning.

Panering af fisken12328461_1258143560868769_1663693415_n

Tag fisk ud fra køl. Vend dem i mel, sam
menpisket æg, og til sidst havreklid der er blandet med karry. Tag en pande der passer i
størrelse. Varm den godt. Hæld olie og kom også en god klat smør på. Når smørret er holdt op med at bruse lægger du fisk

en på og steger dem gylden som på dette billede.

Når fisken er stegt færdig, (50 grader i centrum temperatur),
anretter du tallerkenerne som ovenstående billede. Jeg serverede kuvertbrød til, Da jeg synes det passer fint hertil. Dejen jeg brugte er den samme som til den opskrift jeg tidligere har postet, på Pizza. Klik her for at finde den.

Velbekomme

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *