Langtidsbagt tomater

Giv de kedelige vinter tomater lidt liv

20160222_094636

Vi kender alle at tomaterne vi køber her om vinteren er lidt kedelige og smagsløse. Vi kan naturligvis vælge at vente med at købe dem til de kommer i dansk sæson, men nogle gange kan vi bare ikke lade dem ligge i køledisken.

Dette fif til tomaterne er lidt langsommelig men du får et godt resultat.

Du halvere tomaterne. Sætter dem med skæresiden opad på en bageplade med bagepapir. Kommer et par dråber olivenolie over dem. Drysser med lidt salt. Lidt sukker og lidt timian.

Så sætter du dem i ovnen ved 110 grader varmluft i ca 2 timer. Herefter har du en garniture (det betyder bare; tilbehør), til din varme mad, som smager. Denne tilberedning fremhæver den naturlige sødme der er i tomaterne, fordi vi fordamper det naturlige vandindhold der er i frugten (ja det er faktisk en frugt. Men en frugt som vi bruger som en grøntsag). Tilbage er smagen af tomat. En dejlig koncentreret smag.

Prøv det.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *