Salater

10431884_1701444840140420_1112837652_n

Jeg elsker salater. Jeg elsker at lave salater. Der er så mange muligheder i den “grønne” afdeling. Man kan bruge alle tilberednings metoderne i denne afdeling og man ændre og sammensætte teksturer og smage, således at man får de fedeste salater og oplevelser.

Ovenstående billede er blot et udpluk af nogle af de salater jeg laver.

Øverst i venstre hjørne er der en salat med beder. Her har jeg skrællet både gule beder og bolchebeder. Begge typer smager mere i retning af roer end af rødbeder. De er fantastiske i smagen. Så skar jeg dem i tynde, små stave og lavede en marinade ved at blende hvid balsamico, honning og en masse frisk mynte og koriander. Denne mariande vendes rundt i bederne og så er de klar til servering.

Øverste højre hjørne er en almindelig simpel salat med blade, majs, feta, agurk og tomat. Ikke mere snak om den.

Herefter er der en porre/blegselleri salat. Her har jeg skåret porrer og blegselleri i tynde strimler. Vendt det i ahornsirup og mørk balsamico. Til sidst vendte jeg peanuts og kokosmel i. Her er der en dejlig balance mellem det sure og det søde, samt det stærke fra porrerne, det salte fra peanuts og den afrundende smag af kokos.

Så er der den flotte røde Bulgur salat. Her er der pillet løg og skrællet gulerødder og persillerødder, som efterfølgende er blevet kørt  i en foodprocessor og hakket groft. Så er der tilsæt salt og det hele er blevet sauteret i ca. 10 minutter.

Så er der blevet pillet hvidløg og de er også blevet kørt i foodprocessoren sammen med semidried tomater til det er hakket groft. Dette skal smides i gryden sammen med hakkede tomater og gives et opkog. Skru herefter ned og lad det småkoge i 20 minutter. Til sidst vendes bulguren i grøntsagssaucen, sæt gryden på blusset og kog det igennem til bulguren er mør. Retten kan spises varm eller den kan afkøles og bruges til salat som jeg har gjort.

Nederst er der en klassisk Råkost af hvidkål. Her snitter du hvidkål i små stykker. Smag til med frisk lime saft og ahornsirup. Bland kålen med friskhakket krydderurter, cashew nødder og rosiner.

Prøv det derhjemme. Alt kan lade sig gøre, blot du husker at smage til med surt og sødt.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *