Mørt andebryst med stuvet kartoffel kompot

12798122_969367379765288_1348073207_n

Den anden aften lavede jeg denne skønne ret til min kone og jeg.

Ingen af os gad ud og handle, så jeg kiggede i fryseren for inspiration. Der fandt jeg en pose bønner (haricots verts), en pose majs og et andebryst.

I køleskabet var der en halvtom pose med kartofler og en sjat fløde.

Efter andebrystet var optøet, tog jeg skindet af. Jeg synes egentlig skindet smager godt, men det er så frygteligt fedt. Brystet lagde jeg på en tallerken og krydrede det med salt, peber og rosmarin. Bare lad tallerkenen med andebrystet stå på køkkenbordet og trække. Så tog jeg og skrællede kartofler. kom dem i en gryde og kogte dem møre. Imens blancherede jeg bønnerne og majsene. Jeg sigtede vandet fra. Jeg pillede et løg og skar det i både. Løget sauterede jeg i en gryde i lidt olie. Tilsatte de kogte kartofler og moste dem let med et piskeris. Så tilsatte jeg salt og bønner og majs. Røre, røre, røre. Så tilsatte jeg fløde og smage herligheden til med salt.

Andebrystet stegte jeg i mellemtiden på en meget varm pande med olie. Jeg brunede den på begge sider og skruede ned på svag varme indtil kernetemperaturen var ca. 60 grader. Så lod jeg den trække.

Imens dækkede jeg bord. Trak en god flaske rødvin op.

Prøv det

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *