Asiatisk lyn wok med oksekød

20160319_174905

Jeg er meget begejstret for det asiatiske køkken. Jeg synes de virkelig formår at udnytte råvarerne på en enestående måde. Deres måde at sammensætte smagene på fascinerer mig meget.

Jeg har lavet denne ret, som jeg synes du også skal prøve. Det sværeste ved det asiatiske køkken er faktisk, alle de fine udskæringer det kræver. Alle ingredienser skal skære i tynde juliene, hvilket betyder tynde ensartede strimler. Dette gøres fordi, man lyn steger retterne. Det kaldes også “STIR FRY”. Wokken, som tidligere har været hvermands eje, men som er kommet lidt ud på et “not trendy” niveau, er konstrueret således at siderne på wokken bliver pokkers varme. Det udnyttes til at slynge ingredienserne rundt på siderne. Derfor “stir fry”.

Jeg brugte følgende ingredienser til denne dejlige ret:

4 personer

300 gram oksefilet (eller andet mørt kød)

75 gram peanuts

½ dl olie

200 gram sukkerærter

50 gram babymajs

½ squash

2 gulerødder

75 gram spidskål

2 stk. forårsløg

30 gr. frisk ingefær

1 rød chili

½ dl fish sauce

½ dl. soja

½ dl. Ris eddike (eller anden eddike)

Salt, sukker

Olie til stegning.

Tag en blender og blend peanuts og soja. Skær kødet i tynde strimler og vend dem med soja/peanuts blandingen. Lad det trække imens du skære Gulerødder, kål, forårsløg og ingefær juliene (tynde strimler).

Varm din wok op med olie og lyn steg kødet i ca. 3 minutter. Tag kødet op og sæt det til side. Lyn steg grønsagerne på skift. Tilsæt kødet fra tidligere, sammen med saft/marinaden der er ved kødet.

Tilsæt fish sauce, soja og eddike og kog godt igennem. Smag til med salt og rørsukker.

Server med nudler og måske indbagte rejer, (den opskrift kan du også finde her på min blog).

God fornøjelse

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *