Nutella – chokolade spread

20160321_131307

Her er en dejlig opskrift på hjemmelavet Nutella eller chokolade creme.

Jeg brugte

400 gram hasselnødder

300 gram god mørk chokolade

1 1/2 ds kondenseret mælk

100 gram honning

Rist hasselnødderne i ovnen ved 170 grader i 12 minutter. Lad dem køle af. Jeg brugte hasselnødder med skal, men det vil nok være bedre med afskallede nødder.

Kom nødderne i en foodprocessor og blend dem i laaaaang tid. Stop blenderen engang i mellem og skrab ned fra siderne og blend videre. Først bliver nødderne til smulderdej.  Så bliver de til en klistret masse og til sidst bliver de endelig til en flydende masse. Det tager meget lang tid. Så vær tålmodig.

Imens kan du smelte chokoladen over vandbad sammen med honning. Når det næsten er smeltet, tilsætter du den kondenseret mælk.

Denne blanding kommer du ned i foodprocessoren når nødderne er flydende. Blend til du har en homogen masse.

Hæld det på glas og nyd det på et godt brød. Det kan du faktisk finde opskrift på, på min side.

20160321_131349God fornøjelse

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *