Økologisk Kylling

Mange har prøvet det. Mange har undladt at gøre det. Mange kan se det er en god idé. Jeg taler om at købe økologisk fjerkræ.

Salget af økologiske produkter er i fremgang, men når det kommer til kød, så er vi mange der synes det er for dyrt.

Jeg stod, den anden dag, og kiggede ned i køledisken med fjerkræ. Jeg valgte en økologisk kylling på 1.400 gram til 125 kroner. Umiddelbart er det meget dyre for fjerkræ end hvad konventionelle kyllinger koster. Men i forhold til godt konventionelt oksekød, er det ikke så stor forskel. Vi er bare blevet vant til at kyllinger ikke må koste noget.

Jeg tilberedte kyllingen i ovn, på rodfrugter, serveret med nogle dejlige stegte kartofler og en kold dressing. Nøj det smagte godt. Kødet var fantastisk og der var nok til 4 personer. Kødet var saftigt og mørt. Det er ikke sidste gang jeg køber økologisk fjerkræ og jeg kan kun anbefale andre om at gør det samme.

Opskriften er her:

1 økologisk kylling

3 gulerødder

1 squash

250 gr champignon

700 gr. kartofler

Olier, salt, dit favorit krydderi,

Cremefraiche eller græsk yoghurt.

Tag og skræl og snit alle grøntsagerne i mundrette stykker. Læg dem i et ildfast fad, som du har beklædt med bagepapir. Vend lidt olie og salt i .

Kyllingen krydres med salt og dit ynglings kryddeØkokylling3ri. Læg kyllingen, med brystet ned af, på grøntsagerne og kast fadet i ovnen ved 225 grader i 20 minutter. Imens rengør du kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i vand i 15 minutter, således de kan udtrække noget af stivelsen.

SkØkokylling2ru herefter ned til 180 grader og vend kyllingen, således at brystet vender opad. Gi den ca. 35 mere. Den skal være dejlig mør.

Herefter lægges kartoflerne i en bradepande og vendes med olie og salt og sættes ind i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Bestpotatoe

Tag cremefraichen og vend den med krydderier.

Velbekomme og god fornøjelse.

Økokylling1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *