Høkasse, Stegeso, kavarma eller cocotte mad

Stegeso1

I Danmark kalder vi det for en stegeso. I Bulgarien hedder det Kavarma. I Frankrig kaldes det cocotte. Fælles for ovenstående er at man tilbereder grønsager og kød sammen i en special egnet beholder, som kan tåle at komme i en varm ovn. Man kan lægge ingredienserne i stegesoen rå eller man kan vælge at brune dem af på en pande inden. Det giver en dejlig intens smag, når man tilbereder på denne måde. Det skyldes at alle smage og safter bibeholdes i denne lukket beholder.

Jeg har købt min StegesoAstegeso i kavarma land, nemlig i Bulgarien på en ferie. Den fungere helt fantastisk og
vi får de skønneste retter. Tillige er det mega nemt, da det hele passer sig selv i ovnen. I overskriften skriver jeg også “høkasse”. Høkasse mad er mad der står over laaang tid ved svag varme. Et godt eksempel på høkasse mad er Risengrød man koger op og herefter sætter ned i sengen, pakket godt ind i aviser og dyner. Man kan på samme måde tilberede dejlige retter med kød og grøntsager som koges godt igennem og efterfølgende pakkes ned, hvorefter de passer sig selv i nogle timer.

Jeg lavede denne her ret den anden dag.

stegeso2

 

 

Kavarma and og sursøde grøntsager

 

 

 

 

4 personer

2 andebryst

4 gulerødder

2 løg

1 peberfrugt

Lidt olie

Lidt rørsukker

Lidt eddike

Lidt soya

Snit grøntsagerne i ønsket størrelser. Tag en pande og varm den op med olie. Sauter (steg uden denStegeso5 får farve), det hele. Hæld det i din stegeso, gryde, kavarma eller cocotte. Tag andebrysterne og brun dem på den samme pande. Krydr med salt og peber. Læg dem oven på grøntsagerne. Læg låg på og sæt det i ovnen ved ca. 160 grader i ca. 50 minutter

Stegeso4

Stegeso3

Server retten med stegte kartofler eller ris.

Stegeso1

Velbekomme og god fornøjelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *