Boller i karry

ed33b4ce-a435-4dba-ba22-b4bef7589da8

Til 4 personer skal du bruge

400 gr. hakket kalv/flæsk

15 gr salt

1 æg

1 løg pillet og revet

50 gr. mel

1 løg skrællet og i små tern

1 æble skrællet og i små tern

1-2 tsk karry

30 gr. smør

1 dl. mælk

3 dl. ris

salt og peber

Start med farsen.

Tag det hakket kød og kør det sej med salt (dette betyder jo blot at ecbc604d-bc8d-40e2-a96a-da393d38de4edu kommer salt i og ælter det et kort øjeblik). Ordn i mens løg og æbler.

Kom nu løg, mel og æg i farsen og ælt det til en ensartet fars. Sæt det på køl. I mens sætter du en pæn stor gryde på blusset og hælder rigeligt med vand i. Kast lidt salt i også. Når det koger tager du farsen ud og former små kødboller. Dump dem i vandet. Efter et stykke tid kommer de op til overfladen, så er de tæt på at være færdige. Kog lidt videre og hold dem varme.77772386-6ad8-4514-b271-f69c7aaf0bc3

I en anden gryde, smelter du smørret. Sauter løg og æbler. Når de er klare kommer du karry i og “brænder” denne af. Så tilsætter du melet og rører og rører og rører til det er en sjov dej. Tilsæt lidt af mælken og rør KRAFTIGT til du får en lidt mindre sjov dej. Tilsæt lidt mere mælk. Nu skulle det gerne begynde at ligne en meget tyk sovs (sauce, undskyld). Tilsæt nu lidt af kogevandet fra kødbollerne. Se, nu begynder det at ligne en dejlig sauce. Jeg plejer på nuværende tidspunkt at tage gryden fra og blende saucen, så jeg får en glat sauce. Sæt gryden tilbage på blusset. Smag til med salt og peber. Er saucen for tyk, tilsætter du lidt mere kogevand. Er den for tynd, kan du jævne den med maizena.

Kog dine ris, efter anvisninger på posen.

Jeg plejer at servere retten med gulerodssalat. ed33b4ce-a435-4dba-ba22-b4bef7589da8

Noget der twister retter rigtig godt er mango chutney. Prøv det.

Nu skal du bare sætte gryderne på bordet og tilkalde familien.

Hyg jer og velbekomme.

 

 

 

 

 

 

 

ecbc604d-bc8d-40e2-a96a-da393d38de4e 77772386-6ad8-4514-b271-f69c7aaf0bc3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *