Chokolade boller som brud

fed5252e-1b23-4d9e-b5ea-bdc36659e151

Fantastiske chokolade boller. Med inspiration fra Meyers Bageri

 

16 store boller

5 dl lunken vand

50 gr. gær

1 kg. hvedemel

50 gr. smør

50 gr. sukker

1½ tsk kardemomme

12 gr. salt

2 æg

100 gr. chokolade (knapper eller i små stykker)

æg til pensling.

Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel og salt, sukker og kardemomme. Kør dejen på røremaskine til dejen er ensartet. Tilsæt blød smør og ælt videre i 4 minutter ved lav hastighed. Herefter 4 minutter ved høj hastighed og indtil dejen slipper kanten og er virkelig glat, blød og lækker.

Tag dejen op på bordet og lad den hæve tildækket i ca. en time.

Herefter tager du dejen og laver en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen. Kom også chokoladen i. Fold dejen sammen og tag en kniv eller en spartel og hak dejen i mindre stykker, samtidig med at du får æg og chokolade blandet godt ind i dejen.

Nu har du en dej der ikke ligner en almindelig dej. Men alt er som det skal være. Lav nu 16 lige store “bunker” af dej og læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve i 30 minutter og Pensel dem med æg. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter og lad dem afkøle lidt inden du nyder dem til en kop god kaffe.

Velbekomme

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *