Tapas – Skinke og oste kroketter

20160517_120946

Tapas croquetas con jamón y queso 

1 lille bitte løg fint hakket

25 gr smør

50 gr hvedemel

2 1/2 dl mælk

Ca 140 gram skinke kogt og i tern eller strimler

100 gr revet cheddar

1 spsk Dijon sennep

Til panering:

Æg, mel og rasp

Rapsolie til stegning

Smelt smørret i en gryde. Sauter løget. Tilsæt melet lidt ad gangen. Bag det godt igennem. Tilsæt mælk af tre gange og rør godt. Når saucen koger begynder den at tykne. Kog igennem i Ca 4 minutter.Tilsæt skinke, sennep og ost og rør videre til osten er smeltet og saucen er blank.

Hæld saucen/dejen i en skål og afkøl den helt. I minimum et par timer eller natten over.

Tag en ske og form nogle kugler. Paner hver enkelt kugle,  ved at vende i mel,  herefter æg og til sidst i rasp.

Friter eller steg hver kugle til de er gyldne.

Serveres som én Tapas. Du kan lave kuglerne og frys dem ned. Når du så skal bruge dem tager du dem op og varmer dem i ovnen i små 10 minutter.

Velbekomme og god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *