Fish Fingers med asiatisk salat og sursød sauce

13129475_299266150405083_1005414100_n

Fish Fingers med asiatisk salat og sursød sauce

Man skal da have lov engang imellem at smæske sig i “fastfood”. MEN hvorfor så ikke lave det selv. Mange tænker de ikke gider, men fordele er mange.

De alt overskyggende fordele er at ved at tilberede din mad selv, er at du ved hvilke tilsætningsstoffer der er i maden, eller retter sagt, hvilke tilsætningsstoffer der IKKE er i din mad. Kig engang på de færdig retter du har til at stå i skabet, eller på nogle af dem der sælges i supermarkederne. Kig på varedeklarationen. Der er mange ting i, du aldrig selv kunne finde på at komme i. Ud over dette får du som regel alt for meget salt og sukker i færdigvarerne.

NÅ, vi skal videre.

Denne ret er bare dejlig. Mere er der ikke at sige om den.

Du skal bruge til 4 personer

600 gram hvid fisk. (jeg brugte torske ryg)

Til Panering: hvedemel, 2 sammenpisket æg og noget rasp.

Til salaten brugte jeg:

200 gram Spidskål

150 gram gulerod

1 squash

1 gul peberfrugt

1 rød peberfrugt

1 lille bakke sukkerærter

2 spsk fishsauce

1 spsk soya

1 spsk riseddike (eller alm. vineddike)

1½ spsk sukker

Til Sursød saucen brugte jeg:

½ dl. eddike

½ dl. sukker

1 ds (af de små) tomat koncentrat.

Du gør følgende.

Skær fisken på langs og vend dem i først mel, så æg og til sidst rasp. Læg dem på en tallerken. Varm en pande og kom olie på (rigelige med olie). Brun “fingrene” på alle sider. Læg dem i et ildfast fad og steg dem færdig i ovnen ved 180 grader i 7 minutter.

Salaten:

Skær spidskål i ultra tynde strimler. Skræl gulrødderne og skærm dem i tynde strimler. På samme måde skæres squash og peberfrugter. Put det hele i en skål og kom de våde ingredienser samt sukker i en anden lille skål. Når disse er blandet godt hældes de over grøntsagerne.

Sursød sauce.

Kom eddike og sukker i en gryde og kog det op. Tilsæt tomatkoncentraten. Smag til med sukker og salt.

Server eventuelt retten med et godt stykke brød.

God fornøjelse og velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *