Lemon Curd – Citron smør

Lemon Curd

Lemon curd, eller citron smør som det jo egentlig er, smager fantastisk på et stykke dejligt hjemmebagt brød. Det er også godt sammen med ost. Prøv det. Det er lidt omstændigt med et dejligt produkt må også gerne tage lidt tid.

Du skal bruge

Saft og frintfrevet skal af 625 gram økologiske citroner

ca. 810 gr. økologisk rørsukker

430 gr. smør 625 gr. pasteuriserede æggeblommer.

Du gør således:

Bland citronskal, saft, sukker og smør i en skål. Sæt skålen i et vandbad og damp det til sukkeret er opløst.

Så tilsætter du æggeblommerne lidt efter lidt. Lad det hele stå i vandbadet, men det må for guds skyld ikke koge, da du så risikerer at æggeblommerne koagulerer.

Rør i herlighederne, ikke konstant men tit. Efter ca. 20-30 minutter tykner den og bliver lækker cremet.

Hæld det på nogle glas og opbevar det i køleskabet.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *