Creme brulee

cremebrulleCreme Brulee

Prøv denne dejlige cremede dessert.

Du skal bruge:

2½ gr. vanilje stang og korn (ca. 1 stang)

125 gr. Sødmælk

50 gr. piskefløde

90 gr. æg

12½ gr. æggeblomme

75 gr. rørsukker

50 gr. rørsukker

Jeg bruger økologiske råvarer, da jeg synes desserten bliver lidt mere cremet med disse produkter.

Start med at tage kornene ud af vaniljestangen og smid det hele i en gryde sammen med mælk og fløde. Sæt det på blusset og gi den gas til det koger. Tag så gryden af blusset.

Tag en skål og kom æg og æggeblommer i sammen med sukkeret (75gr). Rør det sammen med et piskeris. Det skal IKKE piskes, blot røres sammen.

Hæld forsigtigt sukkermassen over i den nu lune mælke/fløde suppe. Rør det godt sammen.

Hæld nu blandingen i små ildfaste skåle og sæt dem i en dyb bradepande. Hæld meget varmt vand ned omkring skålene og sæt bradepanden i ovnen ved 140 grader i ca. 15 minutter.

Fire on cremebruleeDe er færdige når cremen er fast.

Køl dem af.

Fordel resten af sukkeret på de kolde skåle og karameliser sukkeret med en gasbrænder.

Jeg serverede med rabarber/hindbær kompot og lakrids marengs. cremebrulee menu

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *