Tom Kah Gai – kokos/kyllingesuppe

Tom Kah Gai

2  ds kokosmælk

1 – 2  stk. citrongræs

ca. 60 gram frisk ingefær

5  stk. kafir limeblade

3  stk. kyllingebryst

 

1 bundt koriander med rod

2  stk forårsløg

2 stk. chili

1 tsk salt

Citronsaft fra ½ citron

729x90

Knus let limebladene, skræl ingefæren og skær den i tynde skiver. Skær rødderne af korianderen og læg dem i en gryde. Gem korianderbladene til senere. Skær bunden af citrongræsset og fjern det yderste blad. Del den nu i 4 kvarte og tryk dem let med håndfladen eller en kniv.

I gryden skal der nu være limeblade, citrongræs, korianderrod og ingefær. Hæld kokosmælken over og sæt det på middelvarme. Det må endelig ikke koge, da kokosmælken så kan risikere at skille.

Imens skæres kyllingebrysterne i små tern.  Put nu dem i gryden også.

Skær nu chili og fårårsløg i tynde skiver.  Smid dem ned i supper også sammen med citronsaft.

Smag til med salt.

Til sidst tilsættes frisk hakket koriander blade.

Retten serveres med ris

God fornøjelse og velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *