Skindstegt kulmule, pasta og safransauce

Denne dejlige ret er bare en ret du er nødt til at prøve.

Ingredienser til 4 personer:

ca. 1 kilo kulmule med skind

1 potte dild

Lidt salt

olie til stegning

Finpuds fisken og skær den i portionsstørrelser og drys med salt. Lad den hvile i en halv times tid, eller til 17 minutter før servering.

Tag en pande og varm den godt. Kom olie på panden og vent i 30 sekunder. Læg fisken på panden og steg kun på skindsiden. Når denne side er sprød. Læg fisken på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen ved 180 grader i 7 minutter eller til en kernetemperatur på 50 grader.

Tag dem ud af ovnen og drys med rigeligt hakket dild.

Safransacue:

1 lille løg

en smule safrantråde

1 dl. fløde

1 dl. vand

½ terning af hønsebouillon.

1 klat smør

Hæld vendet i en lille skål. Put safrantrådene i vandet og lad det stå. Pil og hak løget fint.

Put smørret i en lille gryde og lad det smelte. Sauter løget og tilsæt bouillonterningen samt vandet med safran trådene.

Lad det koge et par minutter.  Tilsæt så fløden og lad det koge lidt ind.

Hold saucen varm til servering.

Garniture: 

300 gr Jordskokker

Rengør jordskokkerne og skær dem i tynde skiver. Steg dem på en varm pande med olie til de er gyldne.

250 gr. Champignon

Rengør svampene og steg dem i lidt smør på en varm pande.

3 stk. forårsløg

6 cherrytomater

Skær forårsløg i tynde skiver og tomaterne i halve.

Sauter dem kort på en meget varm pande med olivenolie.

Pasta

500 gr. frisk pasta efter eget valg.

Koges som anvist på pakken.

Servering

Anret fisken midt på tallerkenen hæld lidt sauce på.

læg garnituren omkring fisken. Læg pasta på saucen og skær evt lidt citron og læg ved.

Velbekomme og god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *