Mør Kalvefilet på sauteret rødder. Hyggelige kartofler og en god sauce.

mør kalvefilet

Som opfølgning på sidste indlæg om stegemetoder, kommer her en dejlig opskrift, hvor vi ovnsteger.

Når man skal tilberede mad, er det vigtigt at man vælger de gode råvarer. Det betaler sig. Gode råvarer koster ofte lidt mere, men spisekvaliteten er også meget bedre og hvis man så samtidig bruger lidt mere tid på at kokkerere alt for bunden, så vil man nærmest med garanti, få et superlækkert måltid.

Min menu i dag, er en rigtig gæstemenu, hvor jeg har brugt tid på at vælge ordentlige råvarer, samt tilberedt dem med masser af kærlighed og passion til faget. Kødet har jeg fået slagtermesteren til at anbefale. Derudover har jeg valgt økologiske grønsager, som jeg synes indeholder mere smag.

Menuen er: Super mør kalvefilet på sauteret øko rødder. Små hyggelige kartofler, langtidsbagte cherrytomater, hele hvidløg og en kraftig sauce.

Sauteret øko rødder:

3 rødbeder

2 stængel bladselleri

4 stk. jordskokker

Persille

Det hele rives på rivejern og sauteres i en god olivenolie indtil de begynder at blive lidt møre men stadig har bid.

Kartofler

Vælg de kartofler du bedst kan lide. Jeg bagte nogle små kartofler med skræl på. Beregn ca. 150 gr. pr. mand.

Kraftig sauce

Vælg en god bouillon. Jeg ved at ikke alle koger deres egen fond, hvilket er det bedste. Benyt da i stedet en okse bouillonterning og kog den op i vand. Lad væsken reducere og tilsæt da en sjat mørk balsamico og lidt rødvin. Tilsæt også lidt peber korn, korianderkorn, en skrællet gulerod, et lille løg skåret i kvarte. Lad det hele koge til grønsagerne er møre. Sigt væsken og smag saucen til. Jævnes evt med lidt maizena.

Cherrytomater og hvidløg

Tomaterne skylles og sættes på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie og salt over og stil dem i ovnen i ca. en time ved 110 grader.

Skær låget af hvidløget og dryp med olie. ”læg” låget på igen og sæt løgene på en bageplade med bagepapir. Sættes i ovnen sammen med kødet.

Mør kalvefilet.

Kalvefilet afpudses og drysses med salt og peber. Lad den gerne stå og trække med krydderierne. Tag en pande og sæt den på varmen og lad den blive meget varm. Dryp med lidt olie og brun kødet hele vejen rundt for kraftig varme.

Læg kødet i et ildfast fad og sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter indtil det har en kernetemperatur på ca. 54 grader. Stegetiden afhænger naturligvis af størrelsen på kødstykket. Tag det ud og lad det stå i fadet. Kødet skal trække i ca. 15 minutter inden det skæres.

Anret og server og nyd aftenen og det gode selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *