Flæskesteg

Den bedste flæskesteg

Det er jul det er flæskesteg.

Vis tilfældige et billede af en flæskesteg og spørg hvad de kommer til at tænke på. De fleste vil sige jul, andre vil sige mormor eller farmor. Bare ordet flæskesteg sætter gang i sansecentret, og man kan nærmest både smage og lugte denne skønne ret.

MEN når det så er sagt, så er der mange der ikke mestre at lave en god steg med saftigt kød og sprødt svær.

Det vil jeg nu fortælle hvordan du hver gang får succes.

Først og fremmest skal du ridse sværen ned til kødet. Ikke for langt men igennem fedet. Så skal du salte sværen og det er vigtigt at du kommer ned mellem hver rids. Lad nu stegen hvile og trække på køl til næste dag.

Næste dag sætter du stegen i ovnen i en bradepande beklædt med bagepapir ved 120 grader i ca. 45 minutter pr kg, eller til en kernetemperatur på omkring 60 grader. Så skruer du ovnen op på 170 grader i ca. 20 minutter og til sidst 225 grader til sværen er sprød.

Sådan får næsten med garanti en lækker saftig steg med sprød svær.

God fornøjelse og velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *