Makrel grillet og røget.

Makrel, grillet og røget.

Jeg købte nogle makrelfilter hos fiskehandleren en dag, som jeg ville bruge til en frokost. Det blev sgu godt. Prøv det.

Til frokost bordet.

8-10 makrel fileter.

salt

En grill

Noget røgesmuld

Tak fileterne og drys med salt. Lad dem stå og trække i ca. 30 minutter, (gerne mere).

Tænd grillen. Jeg bruger en gasgrill. Put noget røgesmuld i en smokebox eller en alubakke med lidt huller i. Sæt den i grillen. Når røgen begynder at udvikle sig lægges makrelfileterne på skindsiden på grillen. Luk låget ned om fisken og røgen. efter ca. 6 minutter slukker du for grillen og lader røgen klare resten sammen med restvarmen fra grillen.

Nu har du nogle fantastiske hjemmerøgede fisk. De smager fantastisk. Dem du ikke får spist til frokost gemmer du og laver til makrelsalat.

Det kan du enten gøre ved at plukke fisken og bland den med hjemmerørt mayonnaise og lidt friske krydderurter. Eller du kan blande fiske med lidt bagte tomater og servere med mayonnaise.

Velbekomme og god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *