Carapulka

Her er en rigtig klassiker der altid rammer plet og altid er populær. Sammenkogt (Ragoût) af svinekød, perleløg og cocktailpølser og sauce af fonden, smagt til med karry, paprika og tomat og fløde, gratineret med ost, pyntet med ristet bacon. Dertil løse ris.

5 pers:

Ca. 1 kg. skinkesmåkød

Smør og lidt mel.

Karry og paprika

4 dl. Kalvesky

Ca. ¼ dl. Tomat koncentrat

Ca. 3 dl. Fløde

15 perleløg

15 cocktailpølser

Reven parmesan

10 skiver bacon

2 finthakkede røde chili

Kødet skæres i terne på ca. 2 cm. Brunes i smør i en gryde. Fedet hældes fra. Kødet drysses med mel og afbages, tilsættes karry, paprika og salt. Tilsæt kalvesky og tomatkoncentrat. Braiseres i ovn under låg, med 185 grader til kødet er mørt.

Skyen sigtes. Affedtes og reduceres med piskefløde. Smages til og kommes over kødet sammen blancherede, brunede perleløg og ristede cocktailpølser. Braiseres færdigt. Serveres med parmesan og ristet bacon.

Løse ris serveres á part.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *