Morgen boller

1453632090531

NEMME MORGEN BOLLER

Her får du lige en opskrift på dejlige boller. Jeg bruger opskriften tit da den er nem og at den lykkes hver gang. Den tager ca. 15 minutter i alt at makke i. Start om aftenen og gør det færdig om morgenen.

Ingredienser

½ l væske (vand eller vand og mælk eller vand og kærnemælk. Der er mange muligheder)

1 tsk salt

Max 25 gr. gær

2 spsk olie

Dag 1

Mel SÅ DET PASSER (ønsker du grove brød: 2/3 hvedemel og 1/3 groft mel) Hvad passer? til en halv liter væske skal du bruge godt et kilo mel i alt. Prøv dig frem.

Det hele røres sammen i en stor skål om aftenen til det næsten slipper kanten. Dejen skal være lind og klistret. Jo mere og hurtigere du rører/ælter/pisker, jo bedre bliver bollerne, da æltning skaber glutennetværk, som gør at dine boller får en dejlig krumme. Overdækkes og sættes i køleskabet.

Dag 2

Dagen efter sætter du 16 klatter på en bageplade med bagepapir og sætter dem ind i en kold ovn ved ca. 200 grader. Bages i ca. 25 minutter.

Tages ud og afkøles let på en bagerist. Herved beholder du den sprøde skorpe.

God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *