Energi bar

20160125_152845

Hermed endnu en opskrift som du bare må prøve. Det er en energi bar med kun naturlige sødestoffer. Ikke noget med raffineret sukker og andet stads. Mums

Ingredienser

700 gr. Svesker

90 gr. Kokosmel

140 gr. Pistacienødder

200 gr. Hasselnød

150 gr. Solsikkekerner

120 gr. Havreklid

Saft af én appelsin

200 gr. Smeltet honning

God mørk chokolade til pensling.

Start med at blend svesker, nødder og kerner, til en konsistens du kan lide. Bland kokosmel, havreklid saft og honning i skålen og ælt det godt. Det er en god, dejlig klistret masse.20160125_134753

Tag en god klat og læg den på et stykke bagepapir og endnu et papir ovenpå. Start med at presse og rul herefter massen til den har en tykkelse på ca. 1½ cm.20160125_135635

Jeg gør det, at jeg skærer kanten til med en pizzaskærer, således at jeg får en lige kant. Det jeg skærer fra ruller jeg ud igen, så der ikke går noget til spilde.

Bag massen i ovnen ved 185 grader i ca. 9 minutter. Den må godt blive lidt brun i kanter og overflade, det fremhæver blot smagen.

Når de kommer ud af ovnen, skæres de i passende stykker, (35 stk. á ca. 45 gram). Lad dem være samlet efter udskæringen. Fordel nu chokoladen på der varme barer. Vent i cirka 2 minutter. Tag en paletkniv og fordel den nu smeltede chokolade over barerne. Nu kan du rykke barerne lidt mere fra hinanden, således at chokolade kan drive lidt ned af siderne.

Prøv dem. Det er en energi bar der er fuld af gode sager. Brug dem til madpakken, sport, mellemmåltidet eller bare for sjov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *